30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Ağız ve diş sağlığı haftası

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 17-23 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen İzmir Bölge Tiyatrosu’nun ağız ve diş sağlığı konulu “Yaşasın Cumhuriyet” adlı tiyatro oyunu, Aydın’da öğrencilerle buluştu. Aydın Belediyesi ve 21. Bölge Aydın Eczacılar Odası tarafından desteklenen ve Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi’nde sergilenen oyunun ilk gösterimine Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Aydın Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Bayrak, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Oyunun sahnelenmesinden önce bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, ağız ve diş sağlığının önemini ve diş bakım bilincini küçük yaşta kazandırmak ve alışkanlık haline getirmenin temel hedefleri olduğunu söyledi.

Bu amaçla hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini belirten Tırpancı, “Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi olarak sosyo-ekonomik durumu düşük olan bazı ilköğretim okullarında eğitim ve taramalar yaparak, broşürler vermekteyiz. Bu yıl Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından temin diş fırçası ve macunlar öğrencilere dağıtılmaktadır. Ayrıca ilk öğretim okulları birinci kademe öğrencileri arasında düzenlediğimiz ödüllü resim ve şiir yarışmasının 16’ıncısını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl daha önceki etkinliklerimizden farklı olarak Aydın Belediyesi ve 21. Bölge Eczacılar Odası’nın katkılarıyla İzmir Bölge Tiyatrosu’nun ağız ve diş sağlığı konulu “Yaşasın Cumhuriyet” adlı tiyatro oyunu öğrencilerimizle buluşturuyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İzmir Bölge Tiyatrosu oyuncuları tarafından ağız ve diş sağlığı konulu “Yaşasın Cumhuriyet” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Zaman zaman öğrencilerinde eşlik ettiği sahneler sırasında, salonda eğlenceli dakikalar yaşandı. Gün boyunca dört kez tekrarlanacak olan tiyatro oyunu gösterimine yaklaşık bin 500 öğrencinin izleyeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?