1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Aile hekimliği başladı

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI AYDIN’DA BAŞLADI

Aydın’da yedi yıldır sağlık hizmetlerinde aşama aşama uygulanan Aile Hekimliği, sağlıkta dönüşümün en önemli bölümü olarak dün resmen başladı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü “Sağlıkta Dönüşüm Programı” çerçevesinde yeni bir bakış açısıyla, şimdiye kadar çözülmemiş sorunlara çözüm bulma amacını gerçekleştirmede en önemli adımlardan birisi olan Aile Hekimliği Uygulaması için ilimizde bir buçuk seneyi aşkın süredir sistemli bir çalışma yürütülmüştür” denildi.

6 Kasım 2010 tarihinde Aydın’da görev alacak Aile hekimlerinin yerleştirme işlemi yapıldığı ve 13 Aralık 2010’dan itibaren hekimlerin hizmet verecekleri Aile Sağlığı Merkezleri ile Toplum Sağlığı Merkezleri oluşturulduğunu kaydeden Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Valilik aracılığı ile yaptığı açıklamada “Müdürlüğümüz tarafından yapılan sistematik ve planlı çalışmalar sayesinde hiç sorun yaşanmadan Aile Hekimliği Uygulamasına geçmiş bulunmaktayız. Aile hekimliği uygulamasında mevcut sağlık hizmeti sunumunda görev alan Sağlık grup başkanlıklarının yerini Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM), Sağlık ocaklarının yerini ise Aile Sağlığı merkezleri (ASM) almıştır. Aile Sağlığı merkezlerinde ise bölgenin nüfusuna göre yeter sayıda Aile hekimi görev almaktadır” dedi.

Halkın bağlı bulunduğu aile hekimine giderek her türlü sağlık sorununu çözebileceğini kaydeden Tırpancı, “Aile hekimi kendisine kayıtlı bulunan tüm bireylerin kayıtlarını tutacak, tedavilerini gerçekleştirecek, sağlık danışmanlığını yapacak, aşılama ve koruyucu sağlık hizmetlerini yürütecek, takiplerini sağlayacaktır. Aile hekimine başvuran hastalarımızın tahlilleri için de laboratuvar hizmetlerimiz devam etmektedir. Vatandaş, aile hekimliği hizmeti karşılığında katılım payı dahil hiçbir ücret ödemeyecektir. Devlet Hastanelerimizden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız sevk zinciri olmaksızın doğrudan hastanelerimize de başvurabileceklerdir. Şu anda herkesin aile hekimi ikamet bilgileri kayıtlarına göre gerçekleştirilmiştir. Yani oturduğunuz bölgeye görevlendirilen hekim otomatik olarak aile hekiminiz olmuştur. Beldelerde de durum aynı şekildedir. Ancak il merkezinde nüfusun yoğunluğu nedeni ile bir bölgede birden fazla aile hekimi görevlendirilmiştir. Aile hekiminin kim olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız en yakınlarındaki Aile Sağlığı Merkezlerine başvurabilir ya da Müdürlüğümüz web sitesi olan www.aydinsaglik.gov.tr adresine girerek “Aile Hekimim Kim” sayfasına tıklayıp T.C Kimlik Numaralarını yazarak Aile Hekimlerini öğrenebilirler. Bağlı olduğu aile hekimini değiştirmek yada bundan sonraki süreçte başka bir hekimden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız 3 (üç) ay sonra hekim değişikliğini yapabilecekleridir. Uygulamaya başladığımız Aile Hekimliği uygulaması ile ilgili soruları yada sıkıntıları olan vatandaşlarımız Aile Sağlığı Merkezlerimize, Toplum Sağlığı Merkezlerimize, Hasta Hakları Birimlerimize ve Müdürlüğümüze başvuruda bulunabilirler. Artık bilgiye ulaşmanın en kısa yolu olan interneti kullanarak da istedikleri bilgiye Müdürlüğümüz web sitesinden ulaşabilirler. Ayrıca Müdürlüğümüz Aile ve Toplum Sağlığı Şubesini arayarak bilgi de alabilirler” diye onuştu.

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI AYDIN’DA BAŞLADI
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI AYDIN’DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 10:53:05
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 19:18:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?