30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Ailelere gıda yardımı yapıldı

Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aydın merkez ilçede bulunan ihtiyaç sahibi 84 aileye, Kurban Bayramı öncesi gıda yardımı yaptı.

Müdürlüğün ayni ve nakdi yardımları konusunda bilgi veren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, 2004 yılı içerisinde ayni ve nakdi olmak üzere 152 milyar 960 milyon liralık yardım yapıldığını açıkladı. Çenet, yardımların görevliler tarafından imza karşılığı ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine teslim edileceğini belirtti.

2004 yılında, Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne 230 ailenin ayni ve nakdi yardım için müracaat ettiğini belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, yapılan değerlendirmeler sonucu, 84 ailenin yardım almaya hak kazandığını belirtti. Hükümetin yoksulların yaşam standardının iyileştirilmesine yönelik programları çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çenet, Aydın’da ilk defa gıda yardımı yapıldığını belirtti.

Çenet, "Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 84 aileye her ay düzenli olarak 73 milyon lira nakdi yardım yapılıyor. Bunun dışında bu ailelere giyecek yardımı yapıyorduk. Geçtiğimiz ay yaptığımız çalışmayla, bu ailelere Kurban Bayramı öncesi gıda yardımı da yapmaya karar verdik. Temel gıda maddelerinden oluşan ve 5.5 milyara satın aldığımız gıda paketlerini ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine bizzat teslim edeceğiz. 2004 yılı içinde 108 milyar 770 milyon nakdi, 38 milyar 690 milyon liralık kıyafet, 5.5 milyarlık gıda olmak üzere toplam 152 milyar 960 milyon liralık ayni ve nakdi yardım yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Aydın-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 14:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?