29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Ailelere müjdeli haber

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın’da çadırda ve barakada yaşayan ailelerin konut sorununu çözmek amacıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan talep ettikleri prefabrike konutların tahsis kararının çıktığını belirtti.

Aydın Belediyesi tarafından başlatılan "Gecekonduyu Önleme" projesi kapsamında yapılan çalışmalarda mutlu sonuca ulaştıklarını belirten Ortekin "Proje kapsamında deprem bölgelerinde kullanılan ancak şu anda atıl durumda bulunan prefabrik konutları bakanlıktan istedik. Aydın Milletvekilimiz Ahmet Rıza Acar’ın yardım ve girişimleri sonucu 200 konut Aydın’ tahsis edildi. En geç iki hafta içinde Aydın’a gelecek olan bu konutların 100 tanesini belirlediğimiz ihtiyaç sahibi kişilere tahsisi edeceğiz. 100 tanesi de olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere hazır bekletilecek. Amacımız Aydın’da yaşayan vatandaşlarımızın insana yaraşır bir şekilde yaşamalarını sağlamak" dedi.

Şu anda ağır kış şartlarına rağmen Aydın il merkezinde yaklaşık 100 ailenin, kötü çadır ve barakalarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Ortekin, "En geç 2 hafta içinde Aydın’da çadırda ve barakada yaşayan kimse kalmayacak" dedi.

Aydın-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?