20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'AKP davası bir an önce sonuçlansın'

Ege ve Akdeniz Bölgeleri İş Adamları Federasyonu (EGAFED) tarafından Söke’de üçüncüsü gerçekleşen mini fuar toplantısında konuşan EGAFED Başkanı Efkan Ceylan siyasi belirsizliğin ekonomide tıkanmaya neden olduğunu söyledi.


Birinci AK Parti iktidarı döneminde ekonomide yakalanan istikrarın seçimlerden sonra yapılan bazı yanlışlıklar nedeniyle tıkandığını belirten EGAFED Başkanı Efkan Ceylan; siyasetteki belirsizliğin iş adamlarının hareket kabiliyetini engellediğini belirtti. Parti kapatma davasının iş dünyasını ciddi manada olumsuz etkilediğini kaydeden Ceylan “Kapanacaksa kapansın, devam edecekse etsin. Yeter ki bir karara bağlansın” diyerek “Türkiye’de tüm kesimler AK Parti’nin kapatılma davasına kenetlenmiş durumda. Ekonomik hayatın içinde olanlar da öyle. Genç İşadamları olarak bir an önce kararın belli olmasını ve Türkiye’nin nereye gideceğini görmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi. TÜGİK, EGAFED ve bunlara bağlı genç iş adamları dernekleri olarak siyasi taraf olmadıklarını ve hiçbir zaman olmayacaklarını ancak üyelerinin bireysel olarak bu konuda özgür olduklarını ifade eden Efkan Ceylan; “Biz kurum olarak bir tek Cumhuriyete tarafız, tek devletten yana tarafız, laikliğe tarafız ve Atatürk’ün ilkelerinden yana tarafız” diye konuştu.

EGAFED tarafından düzenlenen ve Söke’de gerçekleşen ticari koordinasyon kurulu toplantısında bu kez Sökeli ve Aydınlı iş adamları bir araya geldi. Aydın Genç İş adamları Derneği (AYGİAD)’ın yeni yönetim kurulu başkan ve üyeleri Selçuk Güler, Cenk Atay, Coşkun Cerit, Tuncay Akkuş, Mustafa Yalçın, Mehmet Yirmibeş, Nuri Ağaççı Söke’deki toplantıya katılan isimler olurken; toplantıda 25 civarında Aydınlı iş adamı bulundu. Toplantıda konuşma yapan Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) Başkanı Tolga Coşkun; “Toplantılar bölgedeki iş adamların tanışması ve kaynaşması için çok önemli. Toplantıların geri dönüşünü de almaya başladık. Katılan iş adamlarımıza ve toplantıyı düzenleyen federasyonumuza teşekkür ediyorum” dedi.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 13:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?