20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'AKP gidici, CHP gelici'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, 7 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidecek Aydın'ın Bağarası Beldesi'ni ziyaret betti.

Partisinin kurmayları ve Ege Bölgesi belediye başkanları ile Bağarası Beldesi'ne çıkarma yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, büyük ilgi ile karşılandı. Burada halka hitap eden Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinin ülkenin gidişatı ile ilgili önemli ipuçlarını ortaya koyduğunu belirterek, 29 Marta kadar Türkiye'nin geleceği ile ilgili endişe duyan insanların, yerel seçimler sonrasında geleceğe umut ve iyimserlik ile bakmaya başladıklarını ifade etti. AK Parti'nin oy kaybettiğini söyleyen Baykal; "Oylarını arttıran bir parti var; o da CHP'dir. CHP iktidara geliyor" dedi. Bağarası halkından oy isteyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Bağarası halkı; bu seçimde oy kullanırken bu gerçeği unutmayın. AKP gidici, CHP gelici" diye konuştu.

AK Parti iktidarının çiftçiyi ve köylüyü mağdur ettiğini iddia eden Baykal, "Gelin şunlara bir ders de siz verin" dedi. Konuşmasında ekonomik değerlendirmeler yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Tarıma yönelik, çiftçiye yönelik politikaların değişmesi lazım. İşsizlikte dünyanın 2. ülkesiyiz. Ne fabrika varsa ya kapattılar, ya sattılar. Türkiye'de 4 fabrikadan biri kapandı. Piyasa tıkandı, kuş uçmuyor. Ekonominin gidişatı iyi demek mümkün mü? Bu Türkiye'nin kaderi değildir. Değişmelidir. Değiştirmek sizin elinizde. Sandık önünüze geldiğinde gerekeni siz halkımız yapacak" ifadelerini kaydetti.

Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenmesi konusuna da değinen Baykal, her gün sınırın yanı başında terör faciası yaşanırken, "terörün yanındaki alanın verilemesinin yanlış olduğunu, Ortadoğu'daki çatışmanın kendi topraklarımıza çekmenin gereğinin olmadığını" söyledi.

Konuşmasının son bölümünde yanında bulunan parti kurmayları ve belediye başkanlarını tanıtan Baykal, tüm belediye başkanlarının ve partisinin Bağarası için seferber olmaya hazır olduğunu söyledi. "Destek istedik, hizmet vaat ettik" diyen Deniz Baykal; "Tüm belediye başkanlarımız, Bağarası beldesine sahip çıkacaklar. Ben de izleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Baykal halka seslenişinin ardından Bağarası Belediye Başkan Adayı Hüseyin İlgin Yıldırım'ın elini tutarak; adayına destek istedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 23:44:08
Güncelleme :5 Haziran 2009 Cuma 00:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rasim erdoğan IP: 88.232.77.xxx Tarih : 5.06.2009 09:24:35

ben mhp li bir seçmen olarak baykala destek verelim akp nin karşısında tek dimdik duran parti dir evet katılıyorum akp gidecek kim gelirse gelsin dtp hariç