30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

AKP merkez ilçe kongresi 15 Kasım'da

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Merkez İlçe Teşkilatı başkan aday adayı Hakkı Aslan, AK Parti Aydın Merkez İlçe Kongresinin 15 Kasım 2008 Cumartesi günü yapılacağını belirtti.


Yapılacak olan kongre ile ilgili olarak bazı basın yayın kuruluşları kanalı ile kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirten Aslan, “Bunları üzüntüyle takip etmekteyiz. Bazı mihraklar tarafından sürekli bu konular gündeme getirilerek Ak Parti birlik ve beraberliğini bozmaya çalışmaktadırlar. Bilinsin ki 15 Kasım da kongreden partimiz güçlenerek çıkacaktır.


AK Parti kurumsal kimliği parti içi demokrasi anlayışı ve sahip olduğu değerler büyük önem vermektedir. Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin kuruluşundan itibaren parti içi demokrasiyi verdiği önemi 2001 yılından bu güne kadar en iyi bilenlerdenim. AK Partinin tabanın desteğini almayan yukarıdan idare edilme gibi bir anlayışı yoktur. Genel merkezin Aydın merkez ilçe yönetimine müdahil olması gibi bir durum söz konusu değildir. Bütün kongrelerde hedef tek liste ve birlik beraberlik içinde olmasıdır. Fakat demokrasinin güzelliği rekabetin oluşması için birden fazla aday da çıkabilir” dedi.


Kongrede kararı delegelerin vereceğine işaret eden Aslan, “Delege kimi tercih ederse Merkez ilçe başkanı o olacaktır. Ben inanıyorum ki 15 Kasım’da gayet güzel seviyeli bir kongre olacak delegemiz hür iradesi ile güçlü birleştirici ve yerel seçimde merkez ilçeyi kazanacak bir yönetim listesini seçecektir. Kongreden sonra kim seçilirse seçilsin biz Ak Parti anlayışında seçilen arkadaşlarımızla yerel seçimleri alma hedefine koşacağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 13:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?