30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

AKP Merkez ilçe teşkilatında istifalar

Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Aydın Merkez İlçe teşkilatında yönetim 42 kişinin istifa ettiği bildirildi. AK parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser istifalar nedeniyle Merkez İlçe Yönetimi'nin düştüğünü belirtirken, Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Bayraktar "İstifalar doğru, ancak bana gelen bir şey yok. Yaşananlar il yönetimindeki birkaç kişinin siyasi etiğe yakışmayan hareketlerinden kaynaklanıyor" dedi. 

Bugün sabah saatlerinde ortaya çıkan istifalar Aydın siyasetinde adete günün konusu oldu. AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Bayraktar, her şeyi bildiğini ancak partinin zarar görmemesi için konuşmayacağını söyledi. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağını belirten Cüneyt Bayraktar isim vermeden İl Başkanı İsmail Hakkı Eser'i parti içersinde huzursuzluk çıkarmakla suçlayarak "Maalesef parti içerisinde siyasi etiğe yakışmayan bazı davranışlar söz konusu. Merkez ilçe yönetiminden bazı kişilerin hür ve özgür iradesi dışında bu istifaların birilerinin baskısı ile gerçekleştiğini biliyorum. Benim kimseye bir gebeliğim yok. Ancak partinin zarar görmemesi için bazı şeyleri konuşmayacağım" dedi. 

"YENİ BAŞKAN ATYACAĞIZ" 

Önümüzdeki günlerde AK Parti Aydın Milletvekili ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Aydın'a gelerek toplantı yapacağını belirten İl başkanı İsmail Hakkı Eser, şu an için 42ye ulaşan istifalar nedeniyle AK Parti Merkez İlçe yönetiminin düştüğünü ve atama yolu ile kongreye kadar yeni bir yönetim belirleneceğini söyledi. Eser açıklamasında "Çeşitli sebeplerle siyasetin ağır temposuna ayak uyduramayan ve yoğun işleri nedeniyle de merkez ilçe yönetiminden daha önce istifalar olmuştu. Daha önceden yaşanan bu istifalar nedeniyle de AK Parti Aydın Merkez İlçe yönetimimiz zayıflamıştı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi daha dinamik ve daha güçlü bir yönetim oluşturulması ve kongreye tek liste ile gidilmesi hedefi doğrultusunda Merkez İlçe yönetimindeki arkadaşlarımız fırsat verme anlamında istifalarını verdiler. Bazı arkadaşlar da görüşülerek ikna edildi. Sonuç itibariyle AK Parti Aydın Merkez İlçe teşkilatı bu gelişmeden güçlenerek çıkacaktır" ifadelerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 16:26:38
Güncelleme :27 Şubat 2008 Çarşamba 16:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?