20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

AKP'de son başvuru tarihi 19 Aralık

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, AK Parti’de aday adaylığı başvurularının 19 Aralık’ta sona ereceğini belirtti. Aydın’da ne zaman temayül yoklaması yapılacağı konusunda parti genel merkezinden bir açıklama yapılmadığını ifade eden Aslan, kesin adayların en geç 15 Ocak 2009 tarihine kadar açıklanacağını kaydetti.


Son dönemde aday adaylığı başvurusu işlemleri ve başvuru süresi konusunda sıkça sorular almaya başladıklarını beyan eden Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, bu konuda beklenen açıklamanın AK Parti Genel Merkezi tarafından yapıldığını söyledi. Yapılan açıklamada aday adaylığı başvuru süresinin 19 Aralık 2008 Cuma günü sona ereceğinin duyurulduğunu belirten Aslan, “AK Parti’den belediye başkanlığı, il genel ve belediye meclis üyeliği için aday adayı olmak isteyenlerin bu süre içerisinde partimize gelerek müracaat etmeleri gerekiyor. Bunun dışında aday belirleme süresinde Aydın’da ne zaman temayül yoklaması yapılacağı konusunda henüz bize bir açıklama yapılmadı. Bilindiği gibi Sayın Başbakanımız 8 büyükşehir belediye başkanlığı için temayül yoklaması tarihlerini açıklamıştı. Buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından yoklamanın yapılacağı yeni merkezler açıklanabilir. Ancak bilinen bir şey var. O da AK Parti’nin kesin adaylarını en geç 15 Ocak 2009 tarihine kadar açıklayacağıdır” dedi.


AK Parti’den belediye başkanı olmak isteyen kişi sayısının fazla olmasının partilerine olan teveccühün bir göstergesi olduğuna değinen Aslan, “Biz parti teşkilatları olarak tüm aday adayı arkadaşlarımıza eşit mesafedeyiz. Bu arkadaşlarımız arasında asla ayrım yapmıyoruz. Hangi arkadaşımız aday olarak açıklanırsa diğer arkadaşlarımızla birlikte bu kişinin başarısı için çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?