20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

AKP'den SP’ye ‘evet’ ziyareti

AK PARTİ’DEN SP’YE ‘EVET’ ZİYARETİ

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin Anayasa Değişiklik Paketine karşı ‘Hayır’ cephesi kurması anormal bir durumdur” dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay ve AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıklayan SP Aydın İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve AK Parti İl Başkanı Sadık Atay'ın yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevnel, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Yanık ve parti yöneticileri katıldı.

Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, vatandaşların referandumda neden ‘Evet’ oyu vermesi gerektiğini anlattı. Daha sonra Sadet Partisine teşekkür eden Atay, “Anayasa Değişiklik Paketi için referanduma partizanca bir yaklaşımla ele alınmamalıdır. Partizanca düşünürsek sağlıklı ve ülke için gerekli sonuçları alamayız. Bu nedenle Anayasa Değişiklik Paketi mutlaka madde madde incelenmeli ve buna göre bir karar verilmelidir. Bu referandum asla hükümetin kalması veya gitmesi için yapılan bir oylama değildir. Bu sadece AK Parti’nin değil tüm Türkiye’nin ortak meselesidir. Bu nedenle ve iktidar partisi olmanın da verdiği veballe 12 Eylül’e kadar vatandaşa niye ‘Evet’ denmesi gerektiğini anlatacağız. Milletin kararına da saygılı olacağız. Ancak halkın referandumda niye oy kullanacağını bilmemesinden yararlanmak isteyen muhalefete engel olmak için 24 saat çalışacağız” dedi.

Anayasa Değişikliği Paketi referandumuna partizanca yaklaşımların doğru olmadığını dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, referandumun partizanca yaklaşım dışında ele almak gerektiğini belirtti. Vatandaşın değişiklik paketini mutlaka incelemesini isteyen Erdem, “Vatandaşlarımız değişiklik paketini mutlaka inceleyerek ondan sonra ‘evet’ ya da ‘Hayır’ şeklinde karar versinler. Bu referandum hükümetin oylanması değildir. Ben bugüne kadar ‘referanduma demokrasiye veya hukuka balta vuracağı için ‘hayır’ diyeceğim’ diyeni duymadım. Vatandaşta hep ‘hükümete karşı oldum için ‘hayır’ oyu kullanacağım’ anlayışı hakim. Buda muhalefetin tabanına paketi anlatamaması demek oluyor. Referandumda ‘evet’ demek Türkiye’de darbeye son demektir. Muhalefet partileri işin özünden uzaklaştırmaya çalışıyor. Milletimiz oyunu iyi kullanmalı. Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin Anayasa Değişiklik Paketine karşı ‘Hayır’ cephesi kurması anormal bir durumdur. Tabi ve doğal olmayan siyasi partilerin ‘hayır’ cephesinde birleşmesidir. Çünkü maddelerin içeriğine baktığımızda siyasi partilerin ‘hayır’ diyecek bir tarafı yok. Bu nedenle muhalefet partileri ‘hayır’ı halka anlatmakta büyük güçlük çekiyorlar. Bu paketin kabul edilmesi Türkiye için kimine göre bir, kimine göre iki kimine göre ise üç adım ileriye gitmek demektir” şeklinde konuştu.

12 EYLÜL’DE EVET, 13 EYLÜL’DE HAYIR

Ziyaretlerinden dolayı AK Parti heyetine teşekkür eden SP Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti hükümetinin anayasayı değiştirmek için seçimlerde çok iyi bir oy aldığını ve bunu seçimlerin hemen arkasından kullanmasını beklediklerini söyledi. AK Parti’nin her partiye nasip olmayacak kadar halkın güvenini kazandığını kaydeden Özmen, “Biz bu değişikliği 2007 seçimlerinin hemen akabinde bekliyorduk. Fakat o zamanki birkaç olay, hükümetin bu değişikliğini farklı gözle algılanmasına neden oldu. AK Parti eline geçirdiği fırsatı iyi değerlendiremedi. Referandum da AK Parti’den önce ‘evet’ oyu kullanacağımızı açıklamıştık. Anayasada yapılacak değişiklikler yeterli değil. 13 Eylül’den itibaren hükümet anayasanın tamamına değiştirmeye yönelik çalışma içerisine girmelidir. İnşallah bu süreç hayırlı olar. Sadet Partisi olarak biz AK Parti’ye rakip bir partiyiz. O nedenle 12 Eylül’de ‘evet’ diyeceğiz ama 13 Eylül’den itibaren ‘Hayır’ diyeceğiz’ dedi.

Ziyarette karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunan iki parti yetkilileri, toplantının basına kapalı bölümünde ise kendi aralarında sohbet ettiği öğrenildi.

AK PARTİ’DEN SP’YE ‘EVET’ ZİYARETİ
AK PARTİ’DEN SP’YE ‘EVET’ ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 09:49:02
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?