30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

AKP'li aday adayına soruşturma

29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler için AK Parti’den Aydın Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Aydın Barosu’na kayıtlı avukatlardan Rıdvan Eşin’e seçim çalışmaları sırasında bastırttığı çeşitli tanıtıcı broşürlerde ‘Avukat’ unvanını kullandığı gerekçesi ile soruşturma açıldı.

Soruşturmanın Rıdvan Eşin’in Avukatlık Yasası’na aykırı davrandığı için açıldığını kaydeden Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, “Belediye başkan aday adayı Rıdvan Eşin’in adaylık tanıtım broşürlerinde ‘Avukat’ ibaresini kullandığını tespit ettik. Bu da Avukatlık Yasasına ve Avukatlık Meslek Kurallarına aykırıdır. Aydın Barosu Yönetim Kurulu da toplanarak bu olayın Avukatlık Mesleğine aykırı bir davranış olduğuna karar kıldı.

Avukat’lık mesleğini kullanarak aday adaylığı için reklam yapan Rıdvan Eşin hakkında soruşturma başlattık. Kendisinden de savunma istendi. Savunma sonucunda, yönetim kurulu soruşturmanın sonucunu belirleyecek” dedi.
Soruşturma ile ilgili gerekli evrağın kendisine ulaştığını belirten Rıdvan Eşin, ilgili soruşturma ile ilgili savunmasını teslim edeceğini belirterek, avukatlık unvanını reklam amacı ile kullanmadığını iddia etti.

Eşin konuyla ilgili açıklamasında “Gerekçe çok net. Eğer kişi iş elde etmek için avukatlık unvanı ile reklam yaparsa bu suçtur. Benim buradaki amacım kesinlikle reklam değildir. Her aday adayı yaptığı işi ve mesleği ile kendisini tanıtıyor. Benim mesleğim de avukatlık. Diğer aday adayı arkadaşlarımız kendisini meslekleri ile tanıtıyor, ben de kendimi mesleğimle tanıttım” ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 17:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?