20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

AKP'li vekilden türban çıkışı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, türban sorununun son derece gereksiz bir sorun olduğunu belirterek, AK Parti kurulmadan çok önce çözümlenmesi gerektiğini söyledi.


Kuşadası’nda partisinin Kuşadası 7. İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, türban tartışmasıyla ilgili soruları cevaplandırdı. CHP’nin, MHP’nin ve diğer partilerin yöneticilerin de ifade ettiği gibi meseleyi çözülmesi gereken bir konu olarak gördüklerini belirten Erdem, “Bizim konuya bakış açımız şu. Türkiye’de yaşayan 70 milyon insanın insan hakları bakımından, inanma ve inandığı gibi yaşama hakkı bulunuyor. İnsan haklarından kaynaklanan hakların engellenmemesi gerektiğine inanıyoruz. Başörtüsü ile eğitim alan kızlarımızla ilgili bu sorunun CHP’nin de, MHP’nin de ifade ettiği gibi, diğer partilerin yöneticilerin de ifade ettiği gibi çözülmesi gereken bir konu olarak görüyoruz. Bu sorun bir mutabakat içerisinde çözülmeli” dedi.


Başörtülü kızların eğitim alma hakkı olduğunu kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Nasıl başörtülü veya başörtüsüz bir hanımefendi, hastaneye gittiğinde doktordan gerekli tedaviyi görebiliyorsa, bir başörtülü mahkemeye tanık veya sanık olarak girebiliyorsa, devletin bir hizmeti olan üniversitede de aynı yöntemle eğitim alma hakkı olduğuna inanıyoruz. Buna herkesin katılacağı inancındayız. Devletin memuru ise devleti temsil eder, kılık kıyafet yönetmenliği vardır, bu kıyafet içerisinde bulunmalıdır. Ama bir hak olarak, eğitim hakkı bu eğitim hakkını alırken de herhangi bir sınırlama kısıtlama koymadan, özgür bir hak içinde kızlarımız bu hakkını kullanmalı” diye konuştu.


Başörtüsü sorununun çözümünde kesinlikle geri adım atmayacaklarını kaydeden Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geri adım atmadan kararlılıkla bu meseleyi çözeceğimizi ifade ediyoruz. Bundan sonra üniversitelerimizde bilim konuşulsun, araştırılmalar konuşulsun. Öğrencilerin bıyığıyla, sakalıyla, örtüsüyle üniversiteler uğraşmasın. Dünyanın çağdaş ülkelerinde neyse bizde de o olsun, öğrenciler başörtüsü veya başı açık eğitimlerini alsın. 70 milyon insanı hiçbir ayırım gözetmeden birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın gereği özgürlük, demokrasi ve insan haklarından geçiyor. Başörtüsü sorunu üniversitelerde aşılmalı. Bu mesele çok önceden aşılmalı, çözülmeliydi. Daha AK Parti kurulmadan, çok önceden aşılmalıydı. Bunu parlamentoda aşacağımıza inanıyorum. Bana göre, başörtüsü, gereksiz bir sorundur

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 05:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kafkas efe IP: 88.224.194.xxx Tarih : 23.01.2008 02:06:33

vekil olursa böyle olur!! Bu nasıl bir açıklamadır. Siz birisine kendine ait duruşunla git tıp oku diyeceksiniz ama doktor oluncada hayır biz seni bu halde okuttuk ama bu halde doktorluk yapamazsınız diyeceksiniz. Sayın iktidar kusura bakmayın ama çok samimiyetsizsiniz. Şu söylediklerinz çok komik. Tabi sizin için hava hoş. Siz ve sizin gibiler açmış olduğunuz özel kurumlarda kendi çoluk çocuklarınızı istihdam edeceksiniz. Peki ya ankarada dayısı olmayan bu gariban halk ne yapacak? Yüce mevlam öncelikle bu zihniyettekilerin arkasından o temiz kalpleriyle rey veren halkıma akıl fikir versin. Amin........................