20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

AKP'nin adayından üst geçit tepkisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Belediye Başkan aday adayı Şevket Kaya, Aydın merkez Yeni Dörtyol Kavşağı’na yapımına başlanan üst projesinin değişik yönleriyle değerlendirilmeden hayata geçirildiğini iddia etti. Seçilmiş bir Belediye Meclis üyesi olarak sorumluluğu gereği proje aha başlamadan hatırlatmada bulunduğunu ifade eden Kaya, “Belediye Meclisine dahi getirilmeyen bu projenin sivil toplum ve örgütleri tarafından değerlendirilip, projenin incelenmesi gerekirdi” dedi.


Aydın Belediyesi tarafından 1 milyon 779 bin YTL’ye yaptırılacak olan üst geçitlerden birinin Yeni Dörtyol Kavşağına diğerinin ise PTT Aydın Başmüdürlüğü önüne inşa edileceğini öğrendiklerini açıklayan Şevket Kaya, “Bugün modern belediyecilik anlayışında alternatif yaya yolları olarak en son tercih edilen yollar üst geçitlerdir. Fakat bu seçenek ilimizde ilk tercih olarak kullanılmaktadır. Üst geçitler ne kadar modernize inşa edilirse edilsin, şehirde bir görüntü kirliliğine yol açması kaçınılmazdır. Sizlerde biliyorsunuz ki; şimdiki kiracı olarak bulunduğumuz belediye binası önündeki üst geçit Aydın halkı tarafından pek fazla tercih edilmemektedir. Bu üst geçit yeni yapılacak olan üst geçite yaklaşık 100 metre uzaklıktadır. Bu bölgede bir üst geçit yaptırılacaksa, mevcut üst geçit modernize edilip çok daha az maliyetle bu ihtiyaç karşılanamaz mıydı?” diye konuştu.


PTT Başmüdürlüğü önüne yapılacak olan ikinci üst geçidin Aydın için önemli bir ihtiyaç olmadığını savunan Kaya, “Çünkü bu projelere harcanacak paralar Aydın halkının cebinden çıkacak olan 1 milyon 779 bin YTL’dir. Ben ve bu proje inanmayan Aydın’a gönül veren Aydın halkının bu şehirlerarası yolda güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini istemekteyiz. Fakat bunun yolu üst geçitler değildir. Bu projeyi ve detaylarını, ben ve benim gibi hiçbir belediye meclis üyesi arkadaşım bilmemektedir. Peki, bu kadar önemli bir proje yapılırken Aydın halkının fikri alındı mı? Şehir Planlamacıları Aydın Temsilciliği, Mimarlar Odası Çevre Örgütleri gibi meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile istişare edildi mi?” ifadelerini kullandı.


Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in 6 yıldır ortak akılın önemini vurgulamakta olduğuna işaret eden Kaya, şöyle konuştu: “Bu tür projeler geniş bir konsorsiyumda tartışılıp, Aydın halkının ve meslek guruplarının fikri alınarak yapılacak projelerdir. Sayın İlhami Ortekin’e Aydın Belediye Meclisi’nde bu projeyi sorduğumuzda ‘Bu bir siyasi karardır, bunun bütün sorumluluğu bana aittir’ diye cevap vermektedir. Aydın’ın ve Aydınlının cebinden çıkacak 1milyon 779 bin YTL tutan proje için tek başına karar veremezsiniz. Aydın halkının sokağa atılacak parası yoktur, asla da olamaz. Önce İnsan diyerek ortak akıl diyerek insanlarımıza içi boş vaatler söylenmekte, ortak aklın olmadığı projeler hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Seçilmiş bir meclis üyesi olarak en önemli görevimiz Aydın Belediyesini denetlemek ve yanlış gördüğümüz şeylere müdahale etmektir. Sorumluluğumuz gereği bu konuyu da gündeme taşıyıp; daha proje başlamadan, yatırım yapılmadan projenin değerlendirilmesini istiyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 12:35:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?