29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

AKÜ'den başarılı ameliyat

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ve Uşak, Kütahya, Eskişehir ve Isparta gibi çevre illerde bir ilk olan Diode Laser cihazı kullanımıyla lazer prostotektomi ameliyatı yapıldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ile hastanesinin her geçen gün gelişmekte olduğunu ifade etti. Sözbilir, "Tıp Fakültesi ile geleceğin tıp doktorlarına en kaliteli eğitim ortamı yaratılırken, hastanemizde de en ileri yöntemler kullanılarak Afyonkarahisar'a ve bölgemize kaliteli sağlık hizmeti sunulmaktadır. Hastanemizde yapılan bu başarılı ameliyatla ilimiz ve bölgemiz için önemli bir aşama kaydedilmiştir. Bu başarılar Tıp Fakültesi'ndeki öğretim elemanlarımızın mesleklerini en iyi biçimde yerine getirmesiyle oluşmaktadır. Bundan ötürü de akademik ve idari personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 

Ameliyat hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cem Güler ise, hastalara lazer teknolojisiyle yarım saat süren ve uyutulmadıkları bir ameliyat uygulandığını belirtti. Doç. Dr. Cem Güler, 2 hastanın da ameliyattan bir gün sonra şifayla taburcu edildiklerini söyledi. 

Ameliyat Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cem Güler ve Yard. Doç. Dr. Emre Tüzel'den oluşan cerrahi ekip tarafından yapıldı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 22:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?