30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Akut Aydın'a geliyor

Aydın’da Ramazan Bayramının birinci ve ikinci günlerinde başkanlığını Ali Nasuh Mahruki’nin yaptığı Akut Arama Kurtarma Derneği Atatürk Meydanın da “Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım. İletişim Hayattır” projesi kapsamında Aydınlılara deprem öncesi ve sonrası bilgilendirme ve eğitim programı verecek.


Konu ile ilgili bilgi veren koordinatör Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz Aydınlılardan bayramının birinci ve ikinci günü sunulacak eğitim programına yüksek bir katılım göstermelerini beklediklerini ifade ederek “ Depremin bayramı, seyranı olmuyor. Halkımızın katılımının yanında yazılı ve görsel basınında konuya ilgi göstermesi çok önemli. Akut dernek olarak bize başvurusunu yaptı. Biz de buyrun gelin dedik. 81 İlde programlarını hazırlamışlar. Aydın’da da Ramazan Bayramı’nın bir ve ikinci günlerinde eğitim çalışmalarını yürütecekler” dedi.


Aydın’da yapılacak eğitim çalışmalarına da deprem öncesi ve sonrası doğru davranış eğitimlerinin ağırlıklı olarak işleneceği bilgisini aldıklarını belirten Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz “Akut’un bize bildirdiği eğitim çalışmaları arasında afet ve deprem temalı film gösterimi, depremde doğru davranış biçimlerinin anlatıldığı fotoğraf ve resim sergisi, çocuklar ve ebeveynler için hazırlanmış “Deprem öncesi, sırası ve sonrası ”kitabının dağıtımı, afet ve deprem temalı tiyatro gösterisi var” diye konuştu. Vali yardımcısı Mehmet Öksüz ayrıca Akut Derneğinin Vilayet makamı ile koordinasyonlu olarak halka açık afet ve deprem semineri düzenlemeyi planladığını da belirtti.


Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz özellikle engelli vatandaşların eğitim programına katılmasını önemsediklerini belirterek mümkün olduğu kadar çok engelli vatandaşı eğitim programına dahil etmeye çalıştıklarının altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 14:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?