20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Akyeniköy’de TOKİ sevinci

AKYENİKÖY’DE TOKİ SEVİNCİ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Didim’e bağlı Akyeniköy beldesine yapılan 122 konut noter huzurunda yapılan çekiliş ile sahiplerini buldu.

TOKİ tarafından Akyeniköy sınırları içerisine inşa edilen 122 konutun kura çekilişi 9 Ocak 2009 Cumartesi günü Akyeniköy Şehit Soner Turan İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

Çekilişe Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP Didim İlçe Başkan Yardımcısı Erol Öktensoy, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ve vatandaşlar katıldı.

Çekilişin açılış konuşmasını yapan Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Akyeniköy’ün Didim’e ve turizme açılan gelir kapısı olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti beldemizde yaptığı bu hizmet ile sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmiştir. 8 Haziran 2009’da ihalesi yapılan projede 122 konut ve alışveriş merkezi bulunacak. Evler 2 oda 1 salon ve toplamda 85 metrekare olarak inşa edildi. Bugün burada noter huzurunda yapacağımız çekiliş ile hak sahiplerine dağıtılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Ali Katırcı da, “Sosyal anlamda ev insan için önemlidir. Yapılan hizmet Sosyal devlet olmanın neticesinde vatandaşlarımıza sunulan bir imkandır. TOKİ projeleri Türkiye bazında çok sevindirici, TOKİ’ye teşekkür ediyorum. Akbük’te ve Didim’de de alt gelir gurubu ve ihtiyaç sahibi insanlarımız için bu tür projelere ihtiyaç var, insanlarımızın yararlanmasını diliyorum. Çekiliş sonucunda ev sahibi olacak vatandaşlarımıza şimdiden yuvalarının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise, kamu hizmetlerinde devamlılığın esas olduğunu söyleyerek, “Yeni yönetim kompleks yapmadan vatandaşın ihtiyacı olan vatandaşın lehinde olan projeyi devam ettirdi. Bu anlamda yeni ve eski yönetime teşekkür ediyorum. Çağdaş kentler insanlığın özlemidir. Refah ve adalet insanlığın peşinde koştuğu evrensel değerlerdir. İnsanlarımızı tatmin eden özlemlerini gideren bir yönetim anlayışı diliyor, evlerin vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Didim 2. Noteri Dursun Cin tarafından kamuoyu huzurunda çekilişler gerçekleştirildi. TOKİ tarafından inşa edilen 120 konut içerisinden ev sahibi olmak için başvuran 100 vatandaş noterin isimlerini okumasıyla oturacakları bina çekilişini ise kendileri yaptılar. Çekilişin ardından vatandaşlar sevinçli anlar yaşarken, krokilerden oturacakları evlere baktılar.

AKYENİKÖY’DE TOKİ SEVİNCİ
AKYENİKÖY’DE TOKİ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:14:01
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?