30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Algün'den aday adaylarına uyarı

Aydın Marangozlar Odası Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi aday adayı Süleyman Algün, Yerel seçimler yaşlaştıkça aday adaylarıyla ilgili çalışmaların hız kazandığına işaret etti.

Birçok kişinin kendince yerel seçimlere katılma telaşında mücadele ettiğini ifade eden Algün, “İster siyasetin içinde olsun, ister olmasın, herkes şu ara siyasetle ilgileniyor hatta bazıları kırılıyor ama her şeye rağmen süreç işlemeye devam ediyor” dedi.

Yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi ve yıldızı en çok parlayacak olan ülkesi olduğunu dikkat çeken Süleyman Algün, ülkenin çok birçok değerleri olduğuna işaret etti.

Türk toplumunun aile, inanç ve dostluğa çok önem verdiğini belirten Algün, “Bizim bu güçlü değerlerimizin, dünyada birçok ülkeyi rahatsız ettiğini hepimiz biliyoruz, bilmemize rağmen zaman zaman bizleri oyunlarla birbirimizi düşürmeye çalışmalarına da izin vermemeliyiz. Ülkemizin etnik yapısı sürekli gündemde tutulmamalı ve etnik köken üzerinde fazla durulmamalıdır. Bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin vatandaşı ve birbirinin kardeşidir. Kardeşler bazen tartışır ama sonra yine döner ‘kardeşim’ diye sarılır. Bu ülke bölünmez, bölünemez. Bu insanlar birbirine düşmez, düşürülemez. Bu ülke yine yeniden şahlanacak ve Türk milleti diğer medeniyetlere yaşam biçimiyle dünyaya iyi örnek olacaktır” diye konuştu.

Bu topraklarda yaşayan herkesin bu ülkenin öz evladı olduğuna değinen Algün, şunları söyledi: “Ama zamanla kimi şu, kimi bu, diye tabir edilebiliyor. Bu da o kişi veya belli bir gurubun yaşam biçiminden kaynaklanıyor. Biz hangi ırk ve mezhepten olursak olalım bilmeliyiz ki, Dünya bizi Türk diye tanır ve öyle bilir. Bu durum siyasi yaşamda da ayne böyle olmalıdır. Bizim hangi partiye gönül vermemiz, hangi ırk veya mezhebi temsil etmemiz ülkemizin doğrularını ve çıkarlarına yok sayma hakkını vermez, vermemelidir. Yerel seçimlerde kimseyi kırmadan üzmeden üzülmeden geçirmemiz şehrimiz, ülkemiz ve dünyaya bırakacağımız hoş seda için çok önemlidir. Belki bir sonraki seçimde birçoğumuz olmayacak veya bir sonraki seçimde yine karşı karşıya geleceğiz. Bugün kırmayalım ki yarın her iki ihtimalde de rahat olalım. Siyaset uğruna birbirimizi kırmayalım, daha iyisini ben yaparım diye yarışalım”

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 12:23:04
Güncelleme :13 Ocak 2009 Salı 12:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?