18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Algün'den ilginç açıklama

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Aydın ilinde imalat yapmayan firmaların bayiliklerinden veya bu firmalardan yapılan alımlardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Sermaye sahiplerinin sürekli olarak para kazanma hırsı içerisinde olduğunu iddia eden Oda Başkanı Süleyman Algün, bu durumunun engellenmesi için siyasilerin gerekli çalışmalar yapması gerektiğini söyledi.

Aydınlı firmaların sıkıntıdan kurtulabilmesi için belediye başkan adaylarından çalışma beklediklerini belirten Algün, “Şuan her aday kendi imkan ve gücü doğrultusunda bir işle uğraşıyor ama uğraştıkları iş Aydın’a ne kazandırıyor ne kaybettiriyor diye baktığımızda esas soru ve yorum ortaya çıkıyor. İşte bu seçim süresince soru ve yorumlar yaparak geleceğe dair olması veya olmaması gerekenlerin cevabını bulmaya çalışacağız. Şahsi veya kurumsal olarak yapılan iş ve yatırımlarda amaç sadece para kazanmak adına olmamalıdır. Eğer amaç sadece para kazanmak üzerine kurulur ise şimdi geldiğimiz noktaya geliriz” dedi.

Her insanın devletin imkanlarından eşit yararlanma hakkı olduğunu işaret eden Başkan Algün, “Bu bir Anayasal zorunluluktur. ‘Bütün güç ve imkan bende olsun’ mantığı ile şehir yaşanamaz hale gelir. Önümüzdeki günlerde adaylar esnaf, sanatkar, çiftçi ve fakirler üzerindeki düşüncelerini anlatacaklar onlara nasıl yardım yapabileceklerini anlatacaklar ama uzun vadeli bir plan asla olmayacak olsa bile sistem onlara izin vermeyecektir. Büyük marketlere karşı olsalar da işin başına geçtiklerinde filan kanunun filan maddesiyle başlayan uyutmalarla yine kapital düşüncenin esiri ve askeri olacaklardır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?