20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Algün'den kredi kartı uyarısı

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün üyelerini kredi kartı konusunda uyararak mecbur kalmadıkları sürece kredi kartı kullanmamaları çağrısında bulundu.

Kredi kartlarının Türkiye’nin ekonomik yaşantısı içine girdiği günden beri getirisinden çok zararı olduğunu halkın anlamaya başladığını söyleyen Süleyman Algün, “Halkımız kredi kartlarının zararını anlamıştır ama şu an içinde bulunduğu ekonomik çıkmaza aşmaya yetmemektedir. Ekonomimizdeki nakit sıkıntısının ve esnaf ve sanatkârlarımıza ciddi olumsuz etkinin temel sorunlarından bir tanesi kredi kartlarıdır. Halkımızın büyük çoğunluğu kredi kartlarını bilinçli kullanamadığı için halkımızın cebindeki paralar yüzde 5’e varan faizlere gitmekte ve bu süreçten en karlı çıkan banka olmaktadır. Durumun zorluğu bilinmesine rağmen kişinin gelirine bile bakmaksızın kart verilmekte hatta bazı işverenlerin banka tarafından arandığında 'benim bu çalışanım bu parayı ödeyemez' dediğinde ilgili banka tarafından azarlandığı belirtilmektedir” diye konuştu.

Kredi kartları ve kredilerin çağın gereği ihtiyaçlar olduğunu kullanılmasına karşı olmadıklarının altını çizen Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün “Ancak; gerek faizler, gerek ise verilen kişilerin ekonomik durumları ciddi şekilde araştırılmalı ve kişinin gerçeklerine uygun krediler ve faiz oranları uygulanmalıdır. Kart kullanımı o hale gelmiş ki, kişi parası olup olmadığına bakmaz hale gelmiş ve nasıl olsa kart var mantığıyla harcama yapmaktadır.Yaşanan bu olumsuzluğun acilen durdurulması veya çareler üretilmesi gerekmektedir. Hükümetin bu yönde yapacağı çalışmayı mutlaka muhalefetimizin de katkısının olması gerekmektedir. Bu mesele birçok sosyal sorunu beraberinde getirir ve hepimizi etkiler kanaatindeyiz. Kartlara uygulanan faizler tüketici kredileriyle aynı olmalıdır. Biz Aydın Marangozlar Odası olarak üyelerimizin kart borçları var ise acilen kapatmalarını ve mecbur kalmadan kart kullanmamalarını istiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?