31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Alo 144 Yardım Hattı hizmete girdi

144 ALO SOSYAL YARDIM HATTI AYDIN’DA

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından “İnsan odaklı hizmet anlayışımızın sembolü” sloganıyla hayata geçirilen “144 Alo Sosyal Yardım Hattı” Aydın’da da vatandaşların hizmetine sunuldu.

144 Alo Sosyal Yardım Hattı’nın yoksullukla etkin bir mücadele için hayata geçirildiğini ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Bu hizmet fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın güçlendirilmesi, bilgiye ve yardıma erişim fırsatlarının arttırılması amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir. Bu proje ile yoksul vatandaşlarımıza en yakın noktada ve insan odaklı bir anlayışla hizmet sunabilmek için bilgi ve iletişim teknolojilerini yoğun olarak kullanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ‘144 Alo Sosyal Yardım Hattını’ vatandaşımızın hizmetine sunmuştur. Sabit hatlardan 144 tuşlandığında ücretsiz olarak aranabilen Alo Sosyal Yardım Hattı ile sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza profesyonel iletişim desteği sağlanmaktadır” dedi.

Alo Sosyal Yardım Hattı ile vatandaşların sosyal yardımlar ve proje destekleri konusunda ilk ağızdan profesyonel bir şekilde bilgilendirilmesinin amaçlandığına işaret eden Vali Coş, ayrıca taleplerinin durumu hakkında bilgi alınmasının da sağlanacağına işaret ederek, “Alo Sosyal Yardım Hattının hizmete girmesiyle birlikte, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu yardım ve proje uygulamaları konusunda vatandaşlardan gelen soru, şikayet ve öneriler değerlendirilerek tıkanan noktalar tespit edilmekte ve sorunlara müdahale edilmektedir. Sosyal Güvencesi olmayan, Sosyal Yardıma İhtiyacı olan, iş kurma ve sosyal hizmet projesi uygulamak isteyen fakat nereye başvuru yapacağını bilmeyen, SYD Vakıflarından Şartlı Nakit Transferi yardımı ve proje desteği alan ve işlemlerini takip etmek isteyen, Genel Müdürlüğün faaliyetlerine ilişkin bilgi almak isteyen, talepleri hakkında anında bilgi alışverişi yapılabilmektedir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:40:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 13:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?