30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Ambarcık köyünün zeytin umudu

Geçtiğimiz sene yaşanan kuraktan en fazla etkilenen köylerden biri olan Aydın Merkeze bağlı zeytincilikle uğraşan Ambarcık Köyü kuraklığın zararlarını sarmaya başladı.


Geçiminin büyük bölümünü zeytincilikten karşılayan Ambarcık Köyü gelecek yıl zeytinde bereketli bir yıl olacağından umutlu. Geçtiğimiz sene yaşanan kuraklık sebebiyle zeytin ve zeytin yağı üretiminde önemli verim kaybı yaşadıklarını belirten Ambarcık Köyü Muhtarı Bahtiyar Çoban “Geçtiğimiz sene yaşanan kuraklık, ekonomisi zeytine dayalı olan köyümüzde üreticiyi bir hayli zorladı. Bu sene geçen sene yaşanan ağır kuraklığı yaşamamış olmamız, gelecek sene için bizi umutlandırıyor. Köydeki zeytin ağaçlarımıza baktığımızda gelecek senenin daha verimli geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Bu yıl sulanabilen zeytin ağaçlarının oldukça iyi ürün verdiğini ifade eden Ambarcık Köyü muhtarı Bahtiyar Çoban “Bu kış yağışların geçen kışa nazaran daha iyi olacağı bilgilerini bazı yetkililerden öğrendik. Ama metorolojik olaylar tahmine dayanıyor. Tahminler doğru çıkarsa ve yeterli yağışı alabilirsek gelecek yıl Ambarcık Köyü’nün yüzü zeytinde bereketli yıllarda olduğu gibi gülecek diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 13:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?