19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Ana-baba okulu seminerleri sürüyor

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Nazilli Rotary Kulübünün organize ettiği 'Ana-Baba Okulu' seminerleri devam ediyor. Nazilli'de beşincisi gerçekleştirilen seminer, yine velilerden yoğun ilgi gördü. Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde velilere 'Etkili Öğrenme ve Ders Çalışma' konusunda eğitim verildi. 

Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Adil Türkoğlu, velilere 'Etkili öğrenme ve Ders Çalışma' teknikleri ile ilgili bilgilendirdi. Öğrenmenin temelinde yapılacak ilk işin okuma yazmayı doğru öğrenmek olduğunu belirten Prof. Dr. Türkoğlu "Başarının temelinde önce okuma, iyi dinleme ve tekrarda başarı oranı yüzde 80-90'dır. Okumama, dinlememe ve çok çalışmada başarı oranı yüzde 30-60'tır. Başarıyı etkileyen bir çok faktör de var. Bağımsız çalışma, çalışma odası, çalışma ortamı, planlı çalışma, zamanı kullanma, aile- -çocuk ilişkileri, güven, beslenme ve düzenli uyku başarının en önemli etkenleridir. Çalışan öğrencinin belli aralıklarla dinlenmesi de şarttır. Bunun yanında çalışan çacuğa da gereksiz yere baskı yapılmamalıdır. Uyku da başarıyı etkileyen en önemli faktörlerin başında gelir. Uykusunu yeterince alamayan bir öğrenci zinde olamaz. Bunun yanında en önemli şey de güven duygusudur. Çocuk her şeyden önce başaracağına inanmalı ve kendisine güvenmelidir. Bu konuda öğrencilerin en büyük destekçisi aileleridir" dedi. 

Seminerin son bölümünde Prof. Dr. Adil Türkoğlu velilerden gelen soruları cevapladı. Gecenin sonunda Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı ve Nazilli Rotary Kulübü Dönem Başkanı Metin Başalan, tarafından Prof Dr Türkoğlu'na çiçek sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 15:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?