1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Anayasa referandumu faşistliktir!

DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER:

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Anayasa değişiklik paketindeki ilk önceliklerinin seçim barajı olduğunu belirterek, "Taslağı yarın getirecekler ve bize bir brifing verecekler, dinleyeceğiz" dedi.

DSP Aydın İl Kongresi'ne katılan DSP Lideri Masum Türker, kongre çıkışında gündemde olan Anayasa değişikliği paketiyle ilgili soruları cevaplandırdı.

Hükümetin görüşmek için kendilerinden randevu talep ettiğini anımsatan Türker, yarın saat 14.30'da hükümete randevu verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Yarın hükümet ile görüşeceğiz. Biz onlara daha önce Anayasa'nın nasıl olması gerektiğini önermiştik. Taslakta önerimizi dikkate alıp almadıklarına bakacağız. Biz onlara Türkiye'ye bağımsız ve özgür bakmaları için olmazsa olmasın baraj olduğunu söylemiştik. Eğer biz Türkiye'de 12 Eylül Anayasası'na 'hayır' diyorsak; 12 Eylül siyasetinin biçimlendirdiği baraja da 'hayır' denmesi gerekir. Dünyada yüzde 10 seçim barajı göstersinler, biz bu talebimizden vazgeçeriz."

TASLAĞI GÖRMEDİK

Türker, hükümetin hazırladığı Anayasa değişikliği taslağını inceleyip incelemedikleri yönündeki bir soruya; "Henüz taslak bize gelmedi. Taslağı yarın beraberlerinde getirecekler. Çünkü halen daha taslak üzerinde çalışıyorlar. Taslağı yarın getirecekler ve bize bir brifing verecekler, dinleyeceğiz" cevabını verdi.

MUHALEFET ŞAHİN İLE GÖRÜŞECEK

Hükümetin hazırladığı Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak muhalefet partisi liderlerinin görüşme yaptığını hatırlatan Türker, şunları söyledi: "Yarın 14.30 da görüşmemiz var. Saat 16.00'da da biz diğer parti liderleriyle yaptığımız görüşmelerin sonucundaki vardığımız görüşümüzü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin'e ileteceğiz ki; Türkiye'de bir uzlaşma, birbirinin düşüncelerini kabullenme ve Anayasa'nın bir demokratik sözleşme olduğu bilincinde herkesin olması için. Kimse kimseye bir şey dayatmasın."

REFERANDUMA GÖTÜRMEK FAŞİSTLİKTİR

Türker, Hükümetin Anayasa değişiklik paketindeki maddelerin tamamını referanduma götürmesi yönündeki bir soruya şöyle karşılık verdi: "Tüm maddelerin referanduma götürülmesi dayatmadır. O bir demokratik sistemin faşist yüzüdür. Faşist yüzü temizlemek de bütün demokratların görevidir."

DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER:
DSP GENEL BAŞKANI MASUM TÜRKER:
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 14:55:02
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 15:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?