20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Ancın aday adaylığını resmileştirdi

AK Parti Aydın Belediye Başkan aday adayı Mustafa Ancın, yerel seçim çalışmalarına aylar öncesinden başlayan AK Parti’li aday adaylarının diğer adaylara göre üç adım daha önde olduğunu belirtti.

5 yıldır Aydın Belediye Meclis üyeliği görevi yürüten Mustafa Ancın, bugün Ak Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen toplantıyla 2009 yerel seçimleri için Ak Parti’den belediye başkan aday adaylığı müracaatımı resmen yaptı. Ancın’ı toplantıda Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli ve yönetim kurulu üyeleri yalnız bırakmadı.

Aday adaylığı sürecinde yaklaşık 3 aydır çalışmalar yaptığına dikkat çeken Ancın, bu kararı alma sürecinde yıllara dayanan bir birikimin olduğunu söyledi. AK Parti’li aday adaylarının aylar öncesinden hummalı bir çalışmanın içerisine girdiğini belirten Ancın, “Ben AK Parti’nin yerel seçimlerde Aydın’da başarılı olacağına dair izler görüyorum. Çünkü tüm aday adayları kendi ceplerinden para harcayarak Aydın ve kamuoyunun menfaati için projeler hazırlıyorlar. Bu nedenle AK Parti olarak üç adım öndeyiz. Diğer partilerden de adaylar çıkacak. Onlarında katılmasıyla yarıi daha renkli hale dönüşecek” dedi.

2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’nin Aydın Belediye Başkanlığını kazanması yönünde gayretli çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Ancın, “Bugüne dek yapmış olduğum çalışmaların, bundan sonra da yapacağım işlere örnek olacağını belirtmek isterim. Sanayide, eğitimde, turizmde, kültür ve sporda örnek bir kent oluşturmaya yönelik plan ve projelerimizde Aydınlı hemşerilerimi yanımda görmekten son derece mutu olacağım.

2004 yerel seçimlerinde belediye meclisine seçilerek nasıl çözüm için uğraştıysam, bundan sonraki siyasi yaşamımda da çözüm adamı olacağımın bilinmesini isterim. Yapılacak olan yerel seçimlerde ve önseçimdeki parti içi tatlı mücadelede önce ülkem için, sonra Aydın için, daha sonra mutlu ve yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla Belediye Başkan adaylığı yarışında ben de varım” diye konuştu.

Başkan adayı olarak gösterilmemesi halinde partinin belirleyeceği adayı destekleyeceğine değinen Ancın, asla parti aleyhine bir davranış sergilemeyeceğini beyan etti.

AK Parti’nin başarısı için kendisini feda etmeye her zaman hazır olduğunu kaydeden Ancın, aday gösterilmemesi halinde de siyasi yaşamını AK Parti’de sürdüreceğini belitti. Ancın, kendisi için önemli olanın Aydın Belediyesi’nde AK Parti anlayışının bulunması olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 15:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?