1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Arsa satıp arıtmayı bitireceğiz

ASTİM ARSA SATARAK ARITMASINI TAMAMLAYACAK

ASTİM Organize Sanayi Bölgesi, geçtiğimiz yıl inşaatına başladığı arıtma tesisini tamamlamak için OSB mülkiyetinde bulunan 11 dönümlük arsasını satışa çıkartmayı hazırlanıyor.

5 bin dönümlük alanda faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgesi için Aydın’daki en büyük ikinci büyük arıtma tesisinin inşaatına geçtiğimiz yıl başladıklarını söyleyen ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz Güngör, inşaatın toplam 90 dönümlük alanı kapsadığını söyledi. Güngör, “Arıtma tesisimizin betonarmesini tamamladık. Sadece mekanik kısmı kaldı. Ancak bunun içinde paraya ihtiyacımız var. Bu kriz ortamında üyelerimizi sıkıntıya sokmamak için OSB bünyesinde bulunan 11 dönümlük arsayı satışa çıkartacağız” dedi.

ARITMANIN TAMAMLANMASI İÇİN 1 MİLYON TL’YE İHTİYAÇ VAR

Göngör, Aydın sanayisinin can damarı ASTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin arıtma tesisinin biran önce faaliyete geçmesi için 1 milyon TL’ye ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “OSB’mizin mülkiyetinde olan 11 dönümlük bir arsamız var. Müteşebbis heyetimiz tarafından belirlenecek muamman bedel üzerinden bu arsamızı ihaleyle satışa sunacağız. Buradan gelecek payla hem arıtma tesisimizi tamamlayıp, hem de arıtma tesisine ulaşımı sağlayacak yolu yapacağız. Arıtma tesisimiz tamamlandığında hem biyolojik hem de kimyasal arıtma yapılacak. Tesisin toplam arıtma kapasitesi günlük bin 700 metreküp olacak. Yalnız, ekonomik kriz nedeniyle ilk etapta 850 metreküplük bir arıtma yapmayı hedefliyoruz. Zaten şu anda ASTİM’den günde en fazla 400 metreküp atık çıkıyor”diye konuştu.

ASTİM YATIRIMCI İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

ASTİM OSB’de arıtma tesisinin tamamlanması ile yatırımcı için cazibe merkezi haline geleceğinin de altını çizen Güngör, “Şuan OSB’mizde doluluk oranı yüzde yüz. Ancak OSB’mizin genişleme alanı oldukça fazla. Buraya yatırım için gelen sanayici arıtmamız olmamasından dolayı yatırım yapmaktan vazgeçiyordu. Ancak arıtmamız tamamlanmasıyla birlikte yatırımcı için tam bir cazibe merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 10:34:01
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 12:16:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?