29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Artık emanet mayo giymeyecekler

Aydın İşitme Engelliler Derneği bünyesinde ödünç mayolarla Dünya, Olimpiyat ve Türkiye şampiyonu olan işitme engelli sporcular, kendi mayolarına kavuştu. 

Aydın Lions Kulübü, Aydın İşitme Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek yıllardır emanet mayolarla güreşen başarılı güreşçilere, mayo hediye etti. Ziyarette konuşan Aydın İşitme Engelliler Derneği Sözcüsü Burcu Çiçek, güreşçilerin, mayolar için çok sevindiğini belirterek, yardımlarından dolayı Lions Kulübü'ne teşekkür etti. Aydın İşitme Engelliler Derneği'nin 2000 yılında kurulduğunu ve o günden bugüne güreş dalında birçok kez Dünya ve Türkiye şampiyonu olarak büyük mutluluk yaşadıklarına dikkat çeken Burcu Çiçek, "Ne yazık ki bugüne kadar yaşadığımız başarı sevinçlerinin arkasında hazin bir acı tablo vardı. Çünkü bugüne kadar kazandığımız bütün başarılarda emanet mayoları ıslattık. 

Sporcularımız, her başarıdan sonra terleriyle ıslattığı mayolarını çıkarıp, mayoları emanet aldığımız Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne geri veriyorlardı. Ve bundan dolayı büyük hüzün yaşıyorlardı. Dünya, Olimpiyat ve Türkiye şampiyonu olan sporcular, paralara ve ödüllere boğulurken, bizim giyecek bir mayomuz dahi bulunmuyor. Biz bu durumdan kurtulmak için Aydın'daki resmi ve özel kurumlara müracaatta bulunduk. Fakat çaldığımız her kapı yüzümüze kapandı. Dünya, Olimpiyat ve Türkiye Şampiyonası gibi önemli turnuvalardan defalarca zaferlerle dönmemize rağmen önemsenmedik ve ciddiye alınmadık. Fakat son olarak yardım talebinde bulunduğumuz Aydın Lions Kulübü bizim mağduriyetimizi giderdi. Bizi ve sporcularımızı elim bir durumdan kurtardı. Kendilerine, sporcularımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum" dedi. 

Ziyarette konuşmaların ardından başarılı sporculara mayoları verildi. Mayolarını ve güreş ayakkabılarını alan sporcular, bugüne kadar yakaladıkları başarıların daha da üstüne çıkacaklarına dair söz verdi.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 23:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?