20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ASTO'dan AP'ye kınama

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) dün 'Birleşik Sol' grubu üyesi Kürt kökenli Feleknas Uca tarafından düzenlenen, DTP'li Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ile DTP'li milletvekilleri Şerafettin Halis ve Aysel Tuğluk'un katıldığı "Türkiye Tarafından Kürtlerin Dersim'de Soykırımının 70. Yılı" adlı konferansı kınadı.

Bu toplantının teröre uluslararası arenada destek vermek anlamına geldiğini ileri süren ASTO Başkanı Veli Tiryaki, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin terör örgütü bürolarına izin vererek niyetlerini açıkça belli ettiğini söyledi. Konferansa kırmızı bültenle aranan Ahmet Dere’nin katılmasının Avrupa’nın iki yüzlülülüğünün göstergesi olduğunu savunan Tiryaki, “Mecliste dağıtılan Demokratik özerklik Demokratik anayasa söylemlerini abesle iştigal, ve Türkiye’yi bölme gayetlerinin ilk adımıdır.

Herhangi bir milletvekilinin Türkiye'ye yönelik, herhangi bir şekilde bir soykırım iddiasını desteklemesi TBMM'de yapmış olduğu yeminle bağdaşmamaktadır. Bilinen Ülkelerin Türkiye'ye yönelik bu tür iddiaların arasında, Türkiye'yi zayıf düşürmek, olabildiğince küçültmek, dağıtmak, parçalamak amacı güdülmektedir.Sözde Bir profesörün, 'Atatürk'ün savaş suçlusu olarak yargılanması gerektiği' şeklindeki iddiasının kabul edilemez” dedi.


Türk milleti ve Atatürk’ün hiç kimseye ve hiçbir millete karşı soykırım yapmadığının altını çizen Tiryaki, “Bu tip tarihi çarpıtarak yapılan suçlamalarla, toplumumuzdan ziyade başka yerlere mesaj göndermenin hiçbir anlamı olmadığını, kendilerine de bir faydası olmayacaktır. DTP'li belediye başkanlarının bu tür açıklamaları sürekli yapmaktadırlar. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda gereğini yapmalı ve hemen soruşturma başlatmalıdır. Dersim olayları olarak adlandırılan tarihsel İngiliz kışkırtmasıyla meydana gelen Cumhuriyete karşı bir isyandır. Tarihsel gerçekler son derece net ve ortada. Aralarında bebeklerinde bulunduğu 30 bini aşkın insanı katleden terör örgütü yandaşlarının tarihi iyi öğrenmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 20:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vahdet Aydın IP: 88.246.1.xxx Tarih : 23.11.2008 23:03:24

Ülkemizde son günlerde ciddi bir oyun oynanmaktadır.AB ve ABD oyununu beraber bozalım. Ülkedeki sessiz Kürt kardeşler neden sessiz kalıyor. Biz biliyoruz onlar milli birlikten yana ama onlarda bu sessizliklerinden zarar görüyorlar...Üniter tek bayrak tek devlet ülküsü hepimizin olmalı.