20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ASTO'dan başkanlara uyarı

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tiryaki, yerel seçimlerin milletvekili seçimlerinden çok daha sorumluluk isteyen bir iş olduğunu iddia ederek, “Yerleşim yerinin en temiz ve mütemayiz insanını yani şehrül-eminini seçtik” dedi.

Belediye başkanlığı makamına sadece ve yalnızca namuslu, dürüst, onurlu, sorumlu, adaletli ve hakikatli insanların layık olduğunu ileri süren ASTO Yönetim Kurulu Başkanı Veli Tiryaki, “Hayatlarında zerre kadar şaibe, insanlık, hukuk, hakkaniyet ve ahlak dışı temlik ve tasarruf bulunan kimseler, belediye kapılarından dahi sokulmamalı ve aday yapılmamalıdırlar. Aksi durumda halk sandıkta cevabını vermelidir, ki vermektedir. Biz sivil inisiyatife inananlar köy ve mahalle muhtarından, belediye başkanı ve meclis üyelerine kadar o makamların bütünüyle; namuslu, dürüst, onurlu, sorumlu, vatanı ve milletini özünden çok seven, bencillikten uzak, şahsi hesap peşinde koşmayan, adaletli, faziletli ve her kese eşit bilge kişilerin yeri olduğuna inanıyoruz. Halka hizmet ulaştırmanın ilk halkası belediyeciliktir. Belediye hizmetleri zaten olabildiğince kurumlaşmış, özleşmiş, yerleşmiş ve sadece namuslu-dürüst bir yöneticiyi gerektirir” diye konuştu.

Belediyelerin zaman zaman olumsuzluklarla birlikte anıldığını anımsatan Veli Tiryaki, “Asli görevi ve varlık nedeni itibarıyla halka kaliteli dürüst, ve ucuz hizmet sunmakla yetkili ve görevli olan belediyeler; yerine ve durumuna göre zaman zaman hırsızlık, yolsuzluk, suiistimal ve sahtekarlığın ana kaynakları olabilmekte ve çok kötü niyetlerle ‘halkı soymak-sömürmek için’ kullanılabilmektedir. 2009 yerel seçimlerinde belirleyici olan tartışılan ve bizce ön plana çıkan belediyelerin ciddi şekilde irdelenmesi ve seçimlerin belediye yolsuzlukları üzerine kurulmasıdır.

Halka hizmetin adil, eşit ve dürüst olması esastır. Halk ile belediye arasına dalkavukların etten duvar oluşturmasına izin verilmemelidir. Aksi takdirde sosyal adalet zedelenir, kamu vicdanı rahatsız olur. Toplumsal barış temelinden sarsılır ve bozulur. Belediyelerde bozukluk hükümetlerdekine benzemez. Etkisi ani, sonuçları ağır ve pahalıdır. Bu nedenle kamu hizmetinin kılcal damarı olan belediyeler asla dumura uğramayacak sağlamlıkla tahkim edilmek şehrül-eminin anlayışı-yaklaşımı içinde ikame olunmak zorundadır. Aydın’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:32:51
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?