20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aşure günü etkinlikleri

10 Muharrem Aşure günü Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. AK Parti ve Saadet Partisi tarafından Aydın Atatürk Meydanı'nda kurulan standlarda sabahtan akşama kadar vatandaşlara aşure dağıtıldı. Hafta sonuna denk gelmesi ve havanında güzel olması nedeniyle etkinliklerde yaklaşık 10 bin kişiye aşure ikram edildi. Standlar önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli kadın kolları olarak partinin kuruluşundan bu yana her yıl düzenli olarak aşure gününde aşure pişirip halka dağıttıklarını belirterek, “Amacımız halkla kaynaşıp, ülkemizde birlik ve beraberlik ve bereketin daim olmasıdır. Bu mübarek günde aşure dağıtıp bunun için dua ediyoruz” dedi. 

Aşure Günü etkinlikleri kapsamında Saadet Partisi (SP) Aydın Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından yine Atatürk Meydanı'nda aşure dağıtımı yapıldı. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen gençlere teşekkür eden SP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok, Muharrem ayı ve Hicri yılın ülkemize ve Aydın'a hayır getirmesini, özellikle zulüm altındaki Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 18:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?