29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Atatürk'ün koruması 10 Kasım'da hayatını kaybetti

Atatürk’ün koruması olduğu ileri sürülen Celalettin Ekinci, 10 Kasım 2004’te Aydın Huzurevi’nde hayatını kaybetti.

Atatürk’ün son yıllarında kısa bir dönem korumalığını yaptığı ileri sürülen Celalettin Ekinci, yaklaşık 5 yıldır barındığı Aydın Sosyal Hizmetlere bağlı huzurevinde, Atatürk’ün ölümünün 66. yılında Atatürk’le aynı günde hayatını kaybetti. Cenaze törenine, Celalettin Ekinci’nin kızı Hürriyet Gazetesi ve Kanal D İngiltere Londra Muhabiri Ayşegül Ekinci, İstanbul’da cerrahlık yaptığı öğrenilen oğlu Hüseyin Ekinci ve yaklaşık 15-20 kişiden oluşan akrabaları katıldı. Cenaze törenine, Emniyet Müdürü Cemil Demir, ve cenazede görevli birkaç polisin dışında hiçbir devlet yetkilisinin katılmaması dikkat çekti.

Oğul Hüseyin Ekinci konuyla ilgili açıklamayı daha sonra yapacağını söylerken, kızı Ayşegül Ekinci babasının kısa bir dönem Atatürk’ün korumalığını yapmış olabileceğini belirtti. Aydın Huzurevi sakinlerinden Yakup İmamoğlu ve arkadaşları ise merhum Celalettin Ekinci’nin Atatürk’le ilgili anılarını kendilerine anlattığını öne sürdüler.

Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırılan yaşlı şahsın cenazesi, bugün akşam saatlerinde buradan alınarak Kemer AYKO Mezarlığı’nda toprağa verildi.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 10:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aylin IP: 141.196.102.xxx Tarih : 13.11.2012 19:24:09

HABER ÇOK İLGİ ÇEKİCİ