20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ATB'den ihracatçıya davet

ATB’DEN İŞ DÜNYASINA AYDIN’DA YATIRIM DAVETİ

Aydın Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın’ın jeotermal kaynakların değerlendirilmesiyle yaz sebze-meyve ve kesme çiçekçilikte dünya ile rekabet edebileceğini belirtti.

Aydın genelinde yatırım için elverişli 7 adet organize sanayi bölgesi mevcut olduğuna dikkat çeken ATB Meclis Başkanı Aydın Akyüzü, “İlimiz sınırları içerisinde bulunan jeotermal kaynaklarından yararlanmak suretiyle kurulacak olan modern seralarda üretilecek yaş meyve-sebze ve kesme çiçek gibi üretilen ürünlerin hızlı bir şekilde dünya pazarlarına sunulabilmesi açısından hava yolu ile kargo taşımacılığını mevcut hava alanımızdan faydalanılarak buralardan üretilecek tarımsal ürünlerin ihracatının ulaşımında ortaya çıkacak hızlı ulaşım ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Bunun için sayın valimiz, sayın vekillerimiz ve sivil toplum kuruluşları olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz ve daha da sarf edeceğiz. Umuyorum ve diliyorum ki elimizdeki eşsiz ürün ve çeşit kalitesi, jeotermal kaynaklarımız ve hızla gelişen modern seracılığımız, sahip olduğumuz donanımlı gıda kontrol laboratuarlarımız gibi avantajlarımızla en kısa zamanda Türkiye’nin yaş meyve-sebze üretim ve ihracatında en önemli illerinden birisi olacağız” dedi.

Üretici, kooperatif, tarım birlikleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep beraber Aydın’ı hak ettiği seviyeye taşımak için çalıştıklarını ifade eden Akyüzlü, ihracatçıları da Aydına’ ve Aydın’ın ürünlerini değerlendirmeye davet ettiklerini kaydederek, “Aydın ili yaş meyve-sebze ihraç eden iller kategorisinde gümrüğünün laboratuarının, yeterli ve ucuz iş gücünün ve diğer her türlü olanağa sahip olması ile avantajlı konumdadır. Soğuk hava depolarımız ve paketleme tesislerimizin çoğalmasıyla ihracatçılarımız ürünleri Aydın'da alıp, Aydın'da işleyip, Aydın'dan ihraç ederek daha fazla katma değer yaratma fırsatı bulacaktır” diye konuştu.

Aydın'da birlik ve beraberlik içerisinde yatırımların devam etmesi için gerekli tüm kolaylıkları sağlamaya hazır olduklarını açıklayan Akyüzlü, şöyle konuştu: “Aydın üreticisi talep ettiğiniz her türlü ürünü yetiştirmeye ve en üst kalitede ihracata sunmaya hazırdır. Aydının verimli toprakları, iklimi, su kaynakları, ulaşım şartları ve jeotermal kaynakları en verimli modern seracılığın yapılmasına hazırdır. Aydının alt yapısı resmi kurumları, kurulacak soğuk hava depoları, şoklama tesisleri her türlü meyve-sebze işleme tesislerinde yatırımcıya hazırdır. Bizler yürekten inanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda Aydın ili yaş meyve-sebze ve kesme çiçek süs bitkileri ihracatında bir cazibe ve çekim merkezi olacaktır”

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 00:11:04
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 10:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?