20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ATB'den Tariş'e ziyaret

AYDIN TİCARET BORSASI’NDAN TARİŞ PAMUK BİRLİĞİ BAŞKANI AZBAZDAR’A ZİYARET

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı seçilen Mehmet Beliğ Azbazdar’a tebrik ziyaretinde bulundular.

Azbazdar’ın İzmir’deki Makamına yapılan iyarette Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Er, Meclis Başkan Yardımcıları A. Bahri Erdel ve Abdülkadir Yıldız, Meclis Üyelerinden Ali Marmara, H. Hüseyin Karazor ve Mustafa Akdam katıldı.

Ziyaret esnasında Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar önümüzdeki sezonda pamukta yüzde 30’luk bir artış beklediklerini ifade etti.

Ziyarette Aydın’daki jeotermal enerji ve jeotermalin doğru kullanımı konusu görüşüldü. Aydın’daki mevcut jeotermal enerji potansiyelinin önemli olduğu ancak yanlış kullanımı halinde tarım alanlarının ve tarım ürünlerinin ciddi zarar göreceği kaydedilirken, heyet bu konudaki endişelerini dile getirdi. Görüşmeler sonrası konuyla ilgili yapılan ortak açıklamada “Jeotermal rezervuarlardan yapılan sondajlı üretimlerde jeotermal akışkanın, çevreye atılmaması ve rezervuarları beslemesi bakımından işlevi tamamladıktan sonra tekrar yeraltına gönderilmesi zorunludur. Enerji üretimi amacıyla açılan kuyulardan çıkan, bor ağır metali içeren suyun çok sık aralıklarla doğaya dolayısıyla Menderes Nehrine salınması büyük bir tehlike oluşturacaktır. Aydın’da tarım arazilerinin büyük bir kısmı Büyük Menderes Nehri’nden elde edilen su ile sulanmakta olduğundan, yoğun bor içerikli sularla sulanan arazilerin tamamen çoraklaşacağını unutmamak gerekir. Bu konuda şimdiden gerekli önlem alınmaz ise dönüşü olmayan bir yola girilecektir. Bu nedenle jeotermal enerjinin değerlendirilmesi sırasında mutlaka çevre de korunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Oldukça samimi bir havada geçen ziyarette Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 14:45:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 17:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?