20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

ATO'dan örnek proje

Aydın Ticaret Odası (ATO), Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan 54 bin Euro hibe krediyi değerlendirmek amacıyla, ’Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Projesi’ başlattı.

AB’den gelen hibeleri, geriye iade etmek yerine değerlendirmenin yollarını aradıklarını belirten ATO Başkanı Mustafa Baştuğ, projeyle 30 gence iş imkanı sağlanacağını belirterek, "AB tarafından sağlanan ve proje olmadığı için geri iade edilen fonları değerlendirmek amacıyla, AB Merkezi Finansman ve İhale Birimi ile Etkin İş Piyasası Önlemleri İçin Hibe Planı’ndan 54 bin Euro hibe aldık. Aydın Ticaret Odası, AB’den aldığı bu fonla ’Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Projesi’ başlattı" dedi.

Kursiyerlerin Prof. Dr. Özcan Güven tarafından eğitileceğini belirten ATO Başkanı Mustafa Baştuğ, "Ülkemizin en büyü sorunun işsizlik ve istihdam. Bu projeyle 30 genci eğiterek iş sahibi yapacağız. Kursa, maliye ve işletme mezunu yabancı dil bilenler katılabilecek. Bayanlara, özürlülere öncelik tanınacak. Gençlerimiz 6 ay eğitim, 1 ayda staj görecekler. Bu şekilde Ege Bölgesine eğitimli kalifiye eleman kazandıracağız. Aydın’a Gümrük Müdürlüğü kuruldu. Dış ticaret ve ihracat işlemleri yetişen kursiyerlerimiz sayesinde daha iyi yürütülecek" diye konuştu. Kursa katılmaya hak kazanan gençlerin, günlük 8 Euro ücret verilerek destekleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:09:21
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 16:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?