20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Avrasya Sirki büyüledi

AVRASYA SİRKİ AYDINLILARI BÜYÜLEDİ

Aydın Belediyesi’nin yürüttüğü kültür etkinlikleri kapsamında Aydın’a gelen Türkiye’nin ilk yerli sirk kuruluşu Avrasya Sirki, muhteşem gösterileri ile Aydın halkını büyüledi.

Bu akşam saat 19.00’da protokolün katılımı ile açılışı yapılan Avrasya Sirki’ni ilgi büyüktü. Yaklaşık 2 saat süren sirk gösterisinde, yüksek hava gösterileri, ip cambazları, denge gösterileri, akrobatlar, dev piton yılanları, aslanlar, sihirbazlar, ateşbazlar, jimnastikçiler, palyaçolar ve birbirinden ilginç muhteşem gösteriler sergilendi. 3 gün boyunca sürecek olan sirk gösterilerine ilginin büyük olması bekleniyor.

Avrasya Sirki’nin kurucularından Muharrem Yağcızeybek, “Avrasya Sirki Türkiye’nin ilk yerli sirk kuruluşudur. Sirkimiz kuruluşundan buyana Türkiye’nin bir çok il ve ilçesine düzenlediği turnelerle insanların ilk kez sirk ile tanışmasına vesile oldu” dedi.

Bu organizasyona katılımları ile destek veren tüm sanat dostlarına teşekkür eden Yağcızeybek, “Avrasya Sirki’ni Aydın’a davet eden ve her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Avrasya Sirki’nin ilk gün gösterilerine katılan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak, onları sosyal ve kültürel etkinliklere yönlendirmek için Aydın Belediyesi’nin bu tür etkinlikleri artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Cuma akşamı ilk gösterisini sunan, Cumartesi ve Pazar iki gün daha Aydınlıların huzurunda olacak Avrasya Sirki’nde başarılı bin 500 ilköğretim öğrencisine Aydın Belediyesi’nin katkıları ile gösterileri ücretsiz izleme imkanı sunuldu.

AVRASYA SİRKİ AYDINLILARI BÜYÜLEDİ
AVRASYA SİRKİ AYDINLILARI BÜYÜLEDİ
AVRASYA SİRKİ AYDINLILARI BÜYÜLEDİ
AVRASYA SİRKİ AYDINLILARI BÜYÜLEDİ
AVRASYA SİRKİ AYDINLILARI BÜYÜLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 01:08:01
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 09:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?