20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Avrasya Sirki Didim'e geldi

Didim Belediyesi’nin yaz dönemini kültür etkinlikleri kapsamında Didim’e gelen Avrasya Sirki, Didimlilerden yoğun ilgi gördü.


Didim’e bu yıl 4.kez gelen Avrasya Sirki kapılarını Didimlilere açtı. 7 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00’de ilk kez Didimlilerle buluşan Avrasya sirkine olan ilgi yoğundu. Kurulan Dev Sirk Çadırında Moğolistan Devlet Sirki sanatçıları ile Gürcistan ve Fas’tan dünyaca ünlü sirk sanatçılarının hazırladığı yüksek hava gösterileri büyük beğeni topladı. İp cambazlığı, denge gösterileri, akrobasi ise izleyenlerin nefeslerini keserken dev piton yılanlar ve sihirbazlık gösterileri ise büyük beğeni topladı. Ateşbazlık, hokkabazlık, jimnastik ve lastik kız şovları, palyaçoluk ve birbirinden ilginç gösteriler özellikle çocukları beğenisi topladı. Yaklaşık 2 saat süren gösterilerde Didimliler hoş vakit geçirdikleri görüldü.


Avrasya Sirki İdari Koordinatörü Cengiz Yeziz, sirkin bir sanat olduğunu söyleyerek, “Biz Uluslar arası bir sirk olarak ülkemizin ve dünyanın birçok yerinde gösteriler yapıyoruz. Şu an bir ekibimiz Doğu Anadolu’da diğer ekibimiz Karadeniz’de gösteriler yapıyor. Burada bu işi yapan arkadaşlar mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye çalışıyorlar. Didim’de gördüğümüz ilgi de bizi mutlu etti. Bu anlam da bize destek sağlayan Belediyemize de teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Avrasya Sirkinin gösterileri 16 Ağustos’a kadar devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 13:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?