30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Avrupalı proje ortaklarından okul ziyareti

Almanya, Hollanda ve Norveç’ten gelen 5 kişilik konuk ekip Türkiye’deki proje ortakları olan Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında proje ortağı olan Aydın Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü de hazır bulundu.


Gerçekleşen ziyaret hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Özcan Bilgi, “5 kişilik konuk ekip Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında ilimiz Aydın Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin de ortak olduğu bir proje gereği ilimize gelmişlerdir. Bu ekipteki kişiler Avrupa Birliği üyeleri olan Almanya, Norveç ve Hollanda’da mesleki ve Teknik eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler ve okul müdürleridir. Bu kişiler aynı zamanda Avrupa’nın diğer ülkeleri ile proje uygulamaları yapmaktadır. Konuğumuz olan heyet okulumuzu incelemek, eğitim verdiğimiz alanları gezmek ve Nazilli’deki mesleki ve Teknik eğitim hakkında bilgi alış verişi yapmak için hafta sonunda okulumuza gelmişlerdir. Türk misafir severliğini göstererek Nazilli’miz ve okulumuz gezdirilmiştir. Nazilli’deki meslek ve Teknik eğitim okullarında verilen eğitim hakkında kendilerine bilgi verilmiştir. Kendileri şirin Nazilli’miz ve okulumuz hakkında memnuniyetlerini belirtmişlerdir. Ayrıca okulumuzun 2005–2006 ve 2007 yıllarında uyguladığı İngiltere, İspanya ve İtalya’da ve bu sene de kabul edilen Avrupa Birliği projelerimiz hakkında bilgilendirme yapılmıştır” dedi.
Okullarına gelen proje ekibi ile yaptıkları görüşmede kendileri ile proje yapmalarının yararlı olacağını belirttiğini sözlerine ekleyen Özcan Bilgi, “Okulumun 2008 yılı için hazırlamış olduğu ve Ulusal Ajans tarafından da kabul edilen ‘Güneş enerjisinden yararlanılarak sıcak su üreten enerji sistemlerindeki yeniliklerin incelenmesi’ isimli projemizin birinci akışı Mart 2009’da Avusturya’da ikinci akışı ise Hollanda’da uygulanacak. Bu projedeki yerel ortaklarımız Nazilli Meslek Yüksek Okulu, Nazilli Tema Vakfı, Nazilli Demirciler Odası ve Nazilli Naz-Isı Güneş Enerji Sistemleri Limitet şirketidir. Amacımız projelerimize, Nazilli’deki Meslek Yüksek Okulunu, Sivil Toplum örgütlerini, Meslek Odaları ve KOBİ’leri yerel ortak yaparak Avrupa’daki gelişen teknolojileri Nazillimize transfer yapmaktır. Okulumuzdan 8 öğretmenimiz, yerel ortaklarımızdan da 7 kişi olmak üzere toplam 15 kişi yurt dışına çıkacaklardır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?