20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Ayanoğlu İbrahim Camii ibadete açıldı

İSABEYLİ AYANOĞLU CAMİİ İBADETE AÇILDI

İsabeyli beldesinde, 2008 yılında yapımına başlanan İsabeyli Ayanoğlu İbrahim Camii törenle ibadete açıldı.

İstasyon Mahallesi'nde yapılan Ayanoğlu İbrahim Camii'nin ibadete açılış törenine Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli İlçe Müftülüğü Murakıbı Hasan İnkaya, AK Parti İsabeyli Kadın Kolları Başkanı İlker Akbaş, İsabeyli Belediye Meclis Üyeleri, Ayanoğlu İbrahim Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Derneğin Başkanı İsmet Türkyılmaz yaptığı konuşmada, bu camiyi yardımseverlerin desteği sayesinde ibadete açtıklarını söyledi. Daha tam olarak caminin bitmediğini anlatan Türkyılmaz, şöyle konuştu: "Devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Kuvvet Erim başta olmak üzere meclis üyeleri ve İsabeyli halkının çok büyük destekleri olmuştur. Verdiğiniz paraları kuruşu kuruşuna en uygun şekilde cami için harcadık. Bilhassa hanım kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Onlar cami

yapılırken bilezikleri, altınları, dolarları verdiler. Bunları bozdurup bu caminin yapımında kullandık. Bu yardımseverlik Kurtuluş Savaşı'nda da bayanlarımızdan gelmişti. Kulağındaki küpesini, parmağındaki yüzüğüne kadar savaş için vermişti. Bu dayanışma ve bu destek biz de olduğu sürece daha çok cami yapacağız."

İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim de, omuzlarımızın birbirine değdiği, ibadet ve fikir merkezimiz olan camilerimize bugün bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

Allah'ın rızasını umuyorsak, onun farzlarını yerine getirmek, haramlardan sakınmak istiyorsak dinimizin cami gibi temel kurumlarını çalıştırmak, yaptırmak zorunda olduğumuzu anlatan Erim, şunları söyledi: "İslam en güzel kapsamları içerir. Bağlılığımız ve gelecekteki huzurlu yaşamamız için bugün bu açılışa katıldığınızdan dolayı teşekkür ederim. İsabeyli Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmet Türkyılmaz, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Aybek ve değerli üyeleri Metin Ay, Aydın Limon, Özcan Duran ve

katkıda bulunup adını söyleyemediğimiz birçok değerli vatandaşımıza buradan teşekkürlerimi sunuyor herkese hayırlı günler diliyorum."

Nazilli ile İsabeyli bölgesinin iyi belde olduğunu söyleyen Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Caminin ilk başlangıcı hatırladığım kadarıyla 2 yıl önceydi. Belediye başkanımız sağolsun başladı, dernek başkanımızla beraber burada temelini attığımız camiyi hızlatamamladılar. Allahü Teâlâ 'Camileri, bana ibadet edilen yerleri ancak bana ve ibadet gününe inanlar yapar' diyor. Onlar onarırlar onlar yaparlar diyor. Bu da sizleri yani yardımcı olanların Allah'ın sevgili kulları,

gözettiği kulları olduğunu gösteriyor. Zaten Nazilli ve İsabeyli hepimiz biriz."

Nazilli Müftülük Murakıbı Hasan İnkaya'nın okumuş olduğu duanın ardından protokol üyeleri ile birlikte cami yaptırma ve yaşatma derneği üyeleri kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. Daha sonra törene katılanlar camiye geçerek okunan Yasin-i Şerif-i dinlediler.

İSABEYLİ AYANOĞLU CAMİİ İBADETE AÇILDI
İSABEYLİ AYANOĞLU CAMİİ İBADETE AÇILDI
İSABEYLİ AYANOĞLU CAMİİ İBADETE AÇILDI
İSABEYLİ AYANOĞLU CAMİİ İBADETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 10:15:01
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 18:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?