30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın, Ege'nin İzmit'i olacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Aydın Şubesi Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın’ı sanayicilerle el ele verip Ege’nin Kocaeli’si yapacaklarını söyledi. Aydın’da bulunan 8 Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) yurtdışı fuarlarında tanıtarak yabancı yatırımcı çekmeyi hedeflediklerini belirten Çerçioğlu, "Aydın OSB’lerini AB’nin göz bebeği yapacağız" dedi.

Aydın sanayisinin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için birlik ve beraberliğin yanı sıra yabancı yatırımcının kente çekilmesinin şart olduğunu kaydeden Çerçioğlu, "Hedefimiz Aydın’ı Türkiye’nin en zengin illerinden biri haline getirerek, Ege’deki Kocaeli’yi Aydın’da oluşturmaktır" dedi.

Aydınlı sanayicilerin sorunlarına da değinen Çerçioğlu, sorunları çözmek için yeni yönetim olarak 3 projelerinin bulunduğunu belirterek, "Bu projelerimizden en önemlisi eğitim projesidir. KOSGEB ve diğer odalarla işbirliği içerisinde alt yapıyı güçlendirecek eğitimler yapacağız. Eğitimin birinci ayağını ISO 9000, HACCP ve CE belgesi kursları, ikinci ayağı ise Aydın’da mevcut sanayi kuruluşlarına eğitimli eleman yetiştirme kursları oluşturacak. Sanayide tüm iş kollarına ayrı ayrı eğitim vereceğiz. Projelerin gerçekleşmesinin ardından Aydın’daki 700 bin dolar olan ihracat potansiyelini 1 milyon dolara yükselteceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 16:17:25
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 17:07:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?