29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın: Esnaf hükümeti uyardı...

Aydın ve Muğla İlleri’nin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’ni ziyaret eden Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Abdulkadir Akgül, hükümete Aralık ayına kadar süre verdiklerini söyledi. Türkiye’de her şeyin yolunda gitmediğini, ancak hükümete yardımcı olmak için seslerini çıkartmadıklarını belirten Akgül, "Esnafın durumu her gün kötüye gidiyor" dedi.


Aydın’da esnaf odaları temsilcileri tarafından karşılanan Abdulkadir Akgül, esnafın göstermiş olduğu fedakarlığın neticesini alamadığını belirtti. Aralık ayından sonra seslerini yükselteceklerini ifade eden Akgül, esnafın bu duruma gelmesinde hükümetler kadar yan gelip yatan sivil toplum örgütlerinin de sorumlu olduğunu öne sürdü. Akgül, "Her dönemde sıkıntıyı esnaf çekiyor. Sivil toplum örgütleri, esnafa sahip çıkmıyor. Topladıkları aidatlarla yan gelip yattıkları için hiçbir şey doğru gitmiyor. Esnafa 2 katrilyonluk kredi dağıttık. Bunu nasıl yorumlarsanız yorumlayın. Bu, esnafın işinin iyi gitmediği anlamına gelir. Sevilmesek de biz bu gerçekleri dile getireceğiz. Vatandaşların da gelişmiş dünya devletlerinde olduğu gibi, devlete yardımcı olması gerekiyor" şeklinde konuştu.


Aydın ve Muğla’daki 42 kooperatifte 28 bin üyenin kayıtlı olduğunu ve 45 trilyon kredi aldıklarını dile getiren Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Karabenli, esnafa verilen kredilerdeki faiz oranlarının düşürülmesini istedi. Karabenli, Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Akgül’e, başarılı çalışmalarından ötürü bir teşekkür plaketi verdi.

iha-aydın
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 14:37:32
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 17:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?