20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydın: Ölenlerin kimlikleri zorlukla yapıldı...

Aydın Vali Yardımcısı Ömer Eru, kazadan sonra ceset ve yaralıların kaldırıldığı hastaneleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Aydın Devlet Hastanesi'ndeki ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Eru, "Görevlilerin ağır yaralı olan bir şahsı ölü olarak bildirmesi sebebiyle toplam ölü sayısının 15 olduğu belirtilmiş. Son belirlemelere göre kazada 14 ölü ve biri ağır olmak üzere 5 yaralı bulunuyor" dedi.


Öte yandan, kazada ölen ve yaralanan vatandaşların Aydın'ın Koçarlı İlçesi Esentepe Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Kazadan sonra hastaneye akın eden Esentepe Köyü'nden vatandaşlar, cesetlerin tanınmayacak şekilde olması sebebiyle kimlik teşhisi yapamadı. Cumhuriyet Savcılığı, kimlik tespiti yapılması için köy muhtarını hastaneye çağırdı. Hastane önünde bekleyen köylüler, gözyaşlarını tutamadı.


Bu arada, kazanın ardından cesetler ve yaralılar, Aydın Devlet Hastanesi, SSK Hastanesi, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Resmi olmamakla birlikte kaza yapan minibüs içinde bulunan vatandaşların isimlerinin; Mustafa, Fatma, Okay, Bahtiyar ve Meral İnan, Dilaver, Seçil, Zehra, Ayşe, Kazım, Mehmet ve Fatma Demir, Ayşe, Onur, Kezban Ece ve Seyrek Çetin olduğu belirtildi.

iha-aydın
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 10:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?