29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın: Sivil Toplum Örgütleri'nden Denktaş'a destek

Aydın’da ortak bir deklarasyon yayınlayan sendikalar ve sivil toplum örgütleri, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a destek verdi. Bir avuç Euro uğruna Kıbrıs’ın satılmak istendiği ileri sürülen deklarasyonda, referanduma "Hayır" kampanyasında Denktaş’ın yanında olduğu belirtildi.

Kamu-Sen Aydın Şubesi’nde biraraya gelen sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına açıklama yapan Kamu-Sen Aydın Şube Başkanı Kamil Taşkır, deklarasyonun Kıbrıs’ın sesi olduğunu söyledi. Deklarasyona atılan imzalar tamamladığında Rauf Denktaş’a ulaştırılacağını açıklayan Taşkır, Kıbrıs’ın Türk milletinin namusu olduğunu söyledi.
Taşkır, şunları söyledi:

"1974’de şehitlerimizin kanıyla sulanan bu vatan toprakları için her gün öleceğimize, şan ve şerefimizle bir kez daha savaşarak ölmeye hazırız. Tarihi hata içerisinde yapılan yanlışlara asla müsaade edilmemelidir. Bu millet bu toprakların emanetçisi değil, gerçek sahibidir. Oynanan oyunlara rağmen Kıbrıs Türk halkı geçmişin karanlık günlerine bir daha asla dönmeyecektir. Kıbrıs, Türk milletinin namusudur. Kıbrıs’ın atılması, şehitlerimize ve gelecek kuşaklara ihanet olur. Denktaş’ın Ankara’da istediği sesi biz 10 bin üyesi bulanan sendika ve sivil toplum kuruluşları olarak Aydın’dan veriyoruz. Sayın Denktaş, canımız pahasına da olsa, senin yanındayız, sesiniz olmaya hazırız."

Açıklamanın ardından 24 Nisan’a kadar imzaya açık olacak deklarasyona, 18 sendika ve sivil toplum temsilcisi imza attı. Kamu-Sen’e bağlı sendikaların hepsinin imza attığı deklarasyona, Emekli Hakları Koruma ve Dayanışma Derneği, Tek Gıda-İş Sendikası, Tes-İş Sendikası ve Türkav Aydın Şubesi de imza attı.

AYDIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 19:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?