30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın art arda sallandı

Aydın’da bugün akşam saatlerinde merkez üssü Çine ilçesi olan 3.3 şiddetindeki hafif şiddetli depremin ardından, aynı bölgede 3.9 şiddetinde orta şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Aydın’da yarım saat arayla meydana gelen iki ayrı deprem korku ve paniğe neden oldu.

Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre; bugün akşam saat 20.06’da merkez üssü Çine ilçesi olan ve yerkabuğunun 5 kilometre derinliğinde meydana gelen 3.3 büyüklüğünde hafif şiddetli depremin ardından, saat 20.34’de merkez üssü yine Çine ilçesi olan ve yer kabuğunun 24 kilometre derinliğinde 3.9 şiddetinde orta büyüklükte ikinci bir deprem daha meydana geldi. Başta Çine ve Aydın il merkezi olmak üzere Köşk, İncirliova, Koçarlı ve Sultanhisar ilçeleri ile çevre bölgelerde de hissedilen ilk depremden yarım saat sonra meydana gelen daha büyük bir şiddetteki artçı sarsıntı panik içerisinde olan vatandaşları biraz daha tedirgin etti.

İl genelinde her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı depremler sırasında, sarsıntıyla birlikte heyecanlanan bazı vatandaşların evlerinin balkonlarına çıktıkları, bazılarının da sokaklara indiği gözlendi. Sarsıntıların kısa sürede sona ermesiyle birlikte yaşanan korku ve panik azalırken, hayat normal seyrini döndü.

Önceki haber

Aydın’da bugün akşam saatlerinde merkez üssü Çine ilçesi olan 3.3 şiddetinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre; bugün akşam saat 20.06’da merkez üssü Çine ilçesi olan ve yerkabuğunun 5 kilometre derinliğinde 3.3 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.

Deprem başta Çine ve Aydın il merkezi olmaz üzere Köşk, İncirliova, Koçarlı ve Sultanhisar ilçeleri ile çevre bölgelerde de hissedildi. Depremde il genelinde her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, kısa süreli bir panik yaşandı.

Sarsıntıyla birlikte heyecanlanan bazı vatandaşların evlerinin balkonlarına çıktıkları gözlendi. Sarsıntıların kısa sürede sona ermesiyle birlikte yaşanan korku ve panik azalırken, hayat normal seyrini döndü
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 22:50:00
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 22:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?