20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydın ‘evde bakımda’ örnek oldu

AYDIN ‘EVDE BAKIMDA’ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ‘Evde Bakım Birimi’ il merkezinde yaşayan 146 yaşlıya evde bakım hizmeti veriyor.

Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından yaşlılığı ve hastalığı nedeniyle hastanelere gidemeyen yaşlı ve hastalara yönelik olarak yürütülen “Evde Bakım Birimleri” çalışmaları Türkiye geneline örnek oldu ve bu proje Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet politikası haline getirildi. Bu kapsamda 2006 yılında ilk olarak Nazilli’de açılan “Evde Bakım Birimini” takiben 15 Haziran 2009 tarihinde Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde de bir evde bakım birimi oluşturuldu. Bir hekim, bir hemşire, bir sağlık memuru, bir tıbbi sekreter ve bir şoförden oluşan Evde Bakım Birimi ekibi şu anda il merkezinde yaşayan 146 hastaya evde bakım hizmeti veriyor.

Evde Bakım Birimi, kronik hastalığı nedeniyle sürekli hastanede yatarak tedavisi yapılamayan ya da geçici süre yürüyemeyen hastaların rutin muayeneleri, hastalığı ile ilgili kan, idrar tetkikleri, EKG çekilmesi, pansuman, tetkiklerin takibi ve sonuçlarına göre önerilerde bulunmak, her türlü danışmanlık hizmeti, hastalıklarına ait sürekli kullandıkları ilaçların reçete edilmesi yada raporlarının çıkarılmasına yardımcı olunması, gereken durumlarda uzman görüşü alınması, konsültasyonlar için hastanın naklinin sağlanması gibi hizmetlerini veriyor.

Evde Bakım Birimi sayesinde yatalak durumda olan ve bu nedenle hastaneye ulaşmada sorun yaşayan hastaların evlerine kadar sağlık hizmeti götürülüyor. Hizmet sunumu oldukça zor ve emek isteyen bir işleyişe sahip olan Evde Bakım Birimi konusunda çalışmalarını sürdüren Aydın Sağlık Müdürlüğü, Aydın genelindeki bütün hastanelerde ve tüm ilçelerde Evde Bakım Birimlerinin kurulması hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

AYDIN ‘EVDE BAKIMDA’ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
AYDIN ‘EVDE BAKIMDA’ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 13:30:01
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 17:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?