20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydın inciri İstanbul’da tanıtıldı

AYDIN İNCİRİ İSTANBUL’DA TANITILDI

Aydın İnciri, İstanbul’da düzenlenen “Yöresel Lezzetlerimize Sahip Çıkıyoruz” konulu panelde tanıtıldı.

Mutfak Dostları Derneği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Yöresel Lezzetlerimize Sahip Çıkıyoruz” konulu panel Bilgi Üniversitesi Silahtarağa Kampusünde düzenlendi. Panelde ayrıca coğrafi işaret almış yöresel lezzetlerin tadımı da sağlandı. Panelde Odamız da stand açarak “Aydın İnciri”ni tanıttı.

Türkiye’nin yöresel, özgün lezzetlerinin kalite standartlarının, üretim bölgelerinin ve üretim kriterlerinin belirlenmesini amaçlayan panele Fransa Köken ve Kalite Ulusal Enstitüsü’nden Anne Richard, Coğrafi İşaretler, “Kırsal Kalkınma İçin Gerçek Bir Araç”; Montpeller Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Jean Lois Rastoin, “Coğrafi İşaretler Sistemi” ve “Tarım, Gıda, Avrupa ve Akdeniz Bölgesel/Ulusal Ekonomileri İçin Mükemmel Bir Değer Yaratma İmkanı”; Türk Patent Enstitüsü’nden Gonca Ilıcalı, “Türkiye’de Coğrafi İşaret Koruma Sistemi’nin Bugünü ve Yarını”; Akdeniz Üniversitesi’nden de biz uzman “Türkiye’de Coğrafi İşaretler Uygulaması” ve “ Fırsatlar ve Sorunlar” konularında konuşmalar yaptılar.

Panel ve panelin sonunda gerçekleşen incir tanıtımı hakkında bilgiler veren Aydın Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Türkiye’nin yöresel ve orijinal lezzetlerin kalite standartlarının, üretim bölgelerinin ve kriterlerinin belirlenmesinin önemine dikkat çekilen panelin ardından, coğrafi işarete sahip ürünler incelendi. Biz de Aydın Ticaret Odası olarak açtığımız standa Aydın İnciri’ni tanıttık. Panele Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Selim Sır katıldı. Yurt içinde ve yurt dışında Aydın İnciri’nin tanıtımındaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz” dedi.

AYDIN İNCİRİ İSTANBUL’DA TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 11:04:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 15:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?