29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın İnciri'ni pazarlama toplantısı

Aydın ile İzmir arasında uzun süre çekişme yaşanmasına neden olan incirde 'Ege İnciri' ve 'Aydın İnciri' olarak patent alınmasının ardından Aydın İnciri için pazarlama çalışmaları başladı. Aydın İnciri için yapılan toplantıda biraraya gelen Aydın protokolü, Aydın İnciri'nin geleceği için birlikte hareket etme kararı aldı. 

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar, AYTO Başkanı Mustafa Baştuğ, AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, TARİŞ İncir Birliği Başkanı Günercin Azbazdar, Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal, Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Özütürk, Aydın Erbeyli İncir Araştırma Müdürü Ramazan Özkan ve incir işletmesi sahipleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, Ege İnciri patenti içerisinden Aydın ve ilçelerinin çıkarılması gerektiğini söyledi. Bunun için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirten Mustafa Baştuğ, "Nihayet çalışmalarımızın sonucunu almış bulunuyoruz. Artık Aydın İnciri'nin bir kalite belgesi var. Bu kalite belgesini korumak için üzerimize çok büyük görevler düşüyor. İncir üreticilerimizin, üretimden kurutmaya kadar daha dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Aydınlı incir tüccarları da bütün incirleri 'Aydın İnciri' markası adı altında ihraç etmelidir. Aydınlılar olarak bütün ihracatçı ve üreticilerimiz uzun uğraşlar sonrası aldığımız kalite belgemize sahip çıkmalılardır" diye konuştu. 

Esas görevin bundan sonra başladığını dikkat çeken AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar ise, "Aydın İnciri markalı paketlerin içerisinden kötü bir incirin çıkması, markamızın dünya incir pazarından saf dışı olmasına neden olabilir. Kısacası 'Aydın İnciri' markasıyla ihraç edilecek ürünler, Aydın'ın kaderini belirleyecek. Aydın İnciri'nin 'Aydın İnciri' patentiyle dünya pazarına girmesi için üreticiden ihracatçıya kadar herkese büyük işler düşüyor. Avrupalı'ya incirimizi yedirirken daha fazla para kazanmamızın yollarını da aramalıyız" ifadelerini kullandı. 

Toplantıda son konuşmayı yapan Aydın Valisi Mustafa Malay da, Aydın İnciri'ne patent alınmasında en büyük etkenin, bütün Aydınlılar'ın tek vücut olması olduğunu söyledi. İncirin ana vatanının Aydın olduğunu iddia eden Vali Malay, "Bütün devlet planlama teşkilatlarında, istatistik enstitülerinde ve tanıtım broşürlerinde incirin ana vatanı Aydın olarak gösterilmektedir. Almış olduğumuz patentle kesin olarak incirin ana vatanının Aydın olduğunu ispatladık. Bundan sonraki görevimiz bu markayı korumaktır. Almış olduğumuz markaya leke getirtmemeliyiz. Markamıza gelecek olan leke bizim için pahalıya mal olur" dedi. 

Toplantıya katılan TARİŞ İncir Birliği Başkanı Günercin Azbazdar, yapılacak olan genel kurulda ihraç edilecek olan incirlerin 'Aydın İnciri' markası adı altında ihraç edilmesini talep edeceklerini söyledi. Toplantıya katılan diğer incir işletmesi sahipleri de ihraç edecekleri incirleri 'Aydın İnciri' markası adı altında ihraç edeceklerine söz verdi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2006 Pazartesi 22:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?