30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın özel güne kilitlendi

Aydın Belediyesinin girişimleriyle 'Dünya Aydınlılar Günü' olarak kutlanacak olan 09.09.09 tarihi bütün Aydın'ı kenetledi. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun daveti üzerine bu etkinlikleri sadece Aydın Belediyesi değil, Aydın'daki bütün belediyelerin ortak düzenlemesi kararlaştırıldı.

Kutlama planlamalarının yapılmaya başlandığı ilk günlerde sadece bir gün düzenlenmesi düşünülürken, etkinliğe diğer belediyelerden de destek gelmesi üzerine kutlamalar dört güne çıkarıldı. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra çeşitli tanıtım faaliyetlerinin de yer alacağı kutlamalarda birçok ünlü sanatçı sahne alacak. Her gece farklı bir sanatçının sahneye çıkacağı kutlamalarda Ferhat Göçer, Ziynet Sali, Gökhan Kırdar, gibi ünlü sanatçılar ücretsiz halk konserleri verecekler.

09.09.09 kutlamalarının Aydın'daki bütün ilçe ve belediyeler tarafından destek görmesinin çok mutluluk verici olduğunu ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınlılar olarak 4 gün sürecek 'Dünya Aydınlılar Günü' kutlamalarıyla tanıtım amaçlarını yakalayacaklarını söyledi.

Aydınlı diğer belediyelerin örnek bir davranış sergileyerek 'Dünya Aydınlılar Gününü' gerçek anlamda 'Aydınlılar Gününü' dönüştürmeyi başardıklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Biz bu kutlama programına hazırlamaya başladığımızda bütün belediyelerin bu etkinliğin içinde yer alması için kendilerine davet ettik.

Sağolsun bu teklifimizin ardından bütün belediyelerimizden olumlu yaklaşımlar aldık. Ve bugün 09.09.09 Dünya Aydınlılar Günü kutlamalarına sadece Aydın Belediyesi olarak değil, bütün Aydınlılar olarak yapacağız. Kutlamaların Ramazan Ayına denk gelmesi nedeniyle dikkatli davranmaya çalışıyoruz.

Etkinlik Atatürk Meydanı'nda halk oyunları gösterisiyle başlayacak. Aydın'ın tarihi ve kültürü konusunda düzenlemeyi planladığımız panele, tarihçileri davet ettik.

Ekonomik, siyaset, sanat ve sporda ünlü Aydınlılar aramızda olacak. Tralleis'te iftar yemeği planladık. Yöresel kıyafetlerimizi ünlü mankenler Tralles'te düzenlenecek defileyle tanıtacak. Bütün bunların yanı sıra dört gün boyunca devam edecek kutlamaların akşamlarında ünlü şarkıcılarımız sahne alacak. Kutlamalar için Kültür ve Turizm Bakanımızdan da destek sözü aldık" şeklinde konuştu.

Bu arda kutlamalara Kuşadası ve Söke başta olmak üzere diğer ilçe beleidyelerin de destek vereceği belirtili.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 15:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burhan çiçek IP: 88.247.238.xxx Tarih : 3.09.2009 11:30:56

Bugünün bu şekilde yetkililer tarafından desteklenmiş olması beni cok gururlandırdı.Öncelikle belediye başkanımıza ve tüm aydın halkına teşekkürlerimi sunuyorum.Bundan tam 1 yıl önce facebookta 'dünya aydınlılar günü olsun' diye bir grup açmıştım.Bu kadar destek alacağını düşünmemiştim.Dünya aydınlılar günü tüm aydınlı hemşehrilerimizin kutlu olsun...