20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Aydın protokolü bayramlaştı

Aydın Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı nedeniyle organize edilen resmi bayramlaşma Nevzat Biçer Parkı’nda gerçekleştirildi.

Özellikle yerel seçimler öncesi siyasi partiler, sendikalar ve sivili toplum örgütü temsilcileri bayramlaşmaya yoğun ilgi gösterdi. Ancak bayramda hiç çocuk olmaması Vali Mustafa Malay’ı üzdü ve tüm Aydın halkına basın aracılığı ile nasihatlerde bulundu.

Aydın’da Kurban Bayramı nedeniyle yapılacak olan resepsiyon ve bayram ziyaretleri protokol tarafından bir gün erken gerekçeleştirildi. Her bayram olduğu gibi bu bayramda yapılan ancak bir gün öncesine alınan protokol bayramlaşması bayram arifesinde yapıldı.

Bayramlaşma törenine Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Tire, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Zeynel Ilıca, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, AK Parti MKYK Üyesi Semiha Öyüş, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, siyasi partilerin il, merkez ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile AK Partili Belediye Başkan aday adayları da katıldı.

“BAYRAMLAR KAYNAŞMAK İÇİNDİR, KAPIYI KİLİTLEYİP EVEDEN ÇIKIP GİTMEK İÇİN DEĞİL”

Törene katılanlarla tek tek bayramlaşan Aydın Valisi Mustafa Malay, tören sonunda mikrofonu alıp hem Aydınlıların bayramını kutladı, hem de üzüntü duyduğu bir konuyu dile getirip Aydınlıların bu yanlışa düşmemesini istedi. Bundan sonraki törenlerde çocukları da görmek istediğini,vatandaşların ve protokol üyelerinin bayrama çocuklarını da getirmesini isteyen Aydın Valisi Mustafa Malay ayrıca bayramı bayram olarak değil de tatil olarak görüp sadece bu amaca yönelik değerlendirenlere de sitem etti. Vali Malay “İnsan olmanın erdemini en sade ve en yüce duygular ile yaşadığımız dini bayramlarımız toplumsal yaşantımızda vazgeçilmez önem taşır” diyerek başladığı konuşmasında “Bayramlar insanlara mutluluk verir. Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız ise bu mutluluğun göstergesi olmaktadır. Bu günler gelip geçicidir, dargınlıkla, küskünlükle insanların kaybedecek zamanları yok. İşte bu bakımdan bayramlar bizlere güzel mesajlar vermektedir. Büyük kentlerde görüyorum, İstanbul’da Ankara’da çok bayram geçirdim. Ancak oralarda vatandaşlar bayramı vesile ederek kapısını kilitleyerek kaçıyor. Halbuki bayram demek, misafirleri ağırlamak, onlara ikramlarda bulunmak demektir. Büyük kentlerde bu şekilde olurken çok şükür Aydınımızda bu gelenek ve görenek her şekilde devam ediyor. Ne olur Aydınlılar bu yanlışa düşmesin. Kimse bayramı sadece tatil olarak algılamasın. Dini ve milli değerlerimizi yaşatalım” sözleri ile Aydın halkına nasihatlerde bulundu.

Nevzat Biçer Parkındaki bayramlaşma töreninin ardından Vali Malay ve beraberindekiler sırasıyla, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Yetiştirme Yurdu, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ile Huzurevinde kalan vatandaşları ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 15:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?