30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Aydın sınavlara hazırlanıyor

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, hafta sonu yapılacak olan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme (OKS), Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavları öncesinde Aydın’da gerekli çalışmaların tamamlandığını belirtti.


Konuyla ilgili olarak açıklamalarda buluna İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar; OKS, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavlarının 8 Haziran 2008 Pazar günü yurt genelinde olduğu gibi Aydın merkez, Nazilli ve Söke ilçelerinde de yapılacağını hatırlattı. Sınavların başlama saatinin 10.00 ve bitiş saatinin ise 12.00 olduğunun altını çizen Dindar, “İlimiz merkezinde 12 okuldaki 271 salonda 5 bin 124 öğrenci, Nazilli’de 8 okuldaki 163 salonda 3 bin 82 öğrenci ve Söke’de 9 okuldaki 168 salonda 3 bin 107 öğrenci olmak üzere Aydın genelinde toplam 29 okuldaki 602 salonda 11 bin 313 öğrenci sınavlara katılacak. Müdürlüğümüz sınav ile ilgili olarak gerekli tüm tedbirlerini almıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından santral garaj ve oto garda ‘Sınav Danışma Büroları” oluşturuldu ve bu bürolar Pazar günü 07.30 ila 10.30 saatleri arasında öğrencilerimize hizmet verecek. Okullar öğrencilerin sınava girecekleri yeri görmeleri için 7 Haziran 2008 Cumartesi günü idareciler tarafından açık tutulacak. Sınav salonları öğrencilerin rahat edebileceği şekilde şimdiden düzenlendi” dedi.


Sınavlara girecek öğrencilerinde dikkat etmesi gereken bazı hususlar olduğuna dikkat çeken Ertuğrul Dindar, “Öğrencilerimiz; sınava gelirken cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, haberleşme araçları, sözlük ve hesap makinesi gibi gereçleri yanlarında getirmesinler. Sıvanda anında ihtiyaç duyulacak olan giriş belgesi, nüfus cüzdanı, yumuşak uçlı kurşun kalem, silgi ve kalem tıraşların unutulmamasına özem gösterelim. Ayrıca öğrencilerimiz sınavlarla ilgili olarak merak ettikleri her türlü bilgiyi İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 215 10 28 numaralı telefonundan öğrenebilirler” diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?