31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Aydın YGS'de üçüncü

AYDIN’DA YGS SEVİNCİ

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş; Aydın’ın YGS’de 3’üncü olmasının önemli bir başarı olduğuna işaret ederek, “Aydın’a birincilik daha çok yakışırdı” dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bugün açıklanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre Yalova ve Kayseri’nin ardından 3’üncü olan Aydın’da büyük bir sevinç yaşanıyor.

YGS’de Aydın’a 3’üncülük getiren öğrenci, öğretmen ve velilerini kutlayan Vali Coş, “Ben başta öğrencilerimizi, velilerimizi ve tüm öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz çalışmalarının karşılığını aldılar. İnşallah çalışmaya devam ettikleri takdirde, daha uygun çalışma ortamları buldukları takdirde ben daha da başarılı olabileceklerine inanıyorum. Bu konuda Aydın Valiliği ve İl Milli Müdürlüğü olarak gerekli çalışmalarını yapacağız ve öğrencilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

“BİRİNCİLİK DAHA ÇOK YAKIŞIR”

Aydın’ın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da en başarılı illerden birisi olmaya devam edeceğini savunan Vali Coş, şunları söyledi: “Aydın’a birincilik daha çok yakışırdı. Elde ettiğimiz dereceği küçümsemiyoruz ama adı Aydın olan bir ilin birinci olmasının daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Öğrencilerimizde de bu potansiyelin olduğunu ben bizzat yakın gözlerlerim sonucu görüyorum. Öğrencilerimize de, eğitim kadromuza da güveniyoruz. İnşallah 2’inci sınavda bu başarılarımıza daha da başarılar katacağımıza inanıyorum. İkinci sınav içinde öğrencilerimize başarılar diliyorum”

1’İNCİLİKTEN 3’ÜNCÜLÜYE

Aydın gerçen yıl son kez yapılan Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yıllar sonra önemli bir başarıya imza atmıştı. Bireyselde ÖSS Sayısal – 1 puan türünde Aydın Fen Lisesi öğrencisi Gülşen Yücel birinci olurken, Aydın il bazında eşit ağırlık ve 145 barajı geçmede Türkiye 1. olmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 12:52:03
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 17:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?