29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Aydın'a yeni tıp merkezi

Akademi Tıp Merkezi 4. Şubesi'ni Aydın'da açtı. Aydın Cumhuriyet Mahallesi Çine Bulvarı üzerine kurulan, günlük 50 hasta kapasiteli emar merkezinin açılışı Anan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Aktunç tarafından gerçekleştirildi.

Merkezi Samsun'da bulunan Akademi Tıp Merkezi'nin 4. Şubesini Aydın'da açmaktan mutluluk duyduklarını belirten Akademi Tıp Merkezi Sahibi Dr. Hayati Ergün en son teknoloji ile halka hizmet verdiklerini belirtti.

Aydın'daki eksikliği gidermek için böyle bir girişimde bulunduklarını belirten Dr. Hayati Ergün, "Akademi Tıp Merkezi olarak Samsun, Çarşamba ve Amasya'da hizmet veriyorduk. Aydın'daki değerli sağlık camiası, bu konuda Aydın'da bir eksiklik hissedildiğini belirterek burada da bir şube açmamız yönünde tavsiyelerde bulundular. Bunun üzerine 4. şubemizi Aydın'da açtık. Artık Aydın'daki hastalar emar çektirmek için diğer illere gitmek zorunda kalmayacak. SSK ile aramızda protokol yapacağız. En kısa sürede merkezimizden sosyal güvencesi olan vatandaşlarımız da yararlanacak" dedi.

Akademi Tıp Merkezi olarak Aydın'da çok ciddi bir yatırım yaptıklarını ve Aydınlıların bu hizmeti sahip çıkmasını isteyen Dr. Hayati Ergün, "Burada çağın son teknolojisine sahip 1.5 tesla (manyetik alan) gücünde makinelerle hizmet veriyoruz. 24 saat hizmet verecek olan merkezimizde günlük 50 hastanın emarı çekilip aynı gün içersinde sonucu verilebiliyor. Bu arada Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Radyoloji Bölümü ile bazı konularda ortak hizmet vereceğiz. Buna karşılık ADÜ'den danışmanlık hizmeti alacağız" diye konuştu.
Akademi Tıp Merkezi Aydın Şubesi için 850 bin dolarlık yatırım yapıldığı ve merkezde 7 kişinin hizmet vereceği bildirildi.

AYDIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 00:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?